csendes-óceán

Földönkívüli technológia zuhanhatott a Csendes-óceánba?

A világ egyik legnevesebb ma élő asztrofizikusa, Avi Loeb küldetést tervez egy csillagközi objektum feltárására, amely a jelek szerint Pápua Új-Guinea partjainál zuhant a Csendes-óceánba, de még jó pár évvel ezelőtt.


Egy csillagközi meteor felfedezése új kutatási határt jelent

– írta a Harvard egyik professzora, Avi Loeb arról a csillagközi objektumról, amelyről ő és Amir Siraj elméleti asztrofizikus talált feljegyzéseket, és amelynek létezését és földön kívüli eredetét évekig tartó tudományos bizonytalanság után végre az amerikai kormány is megerősítette.

Az alapvető kérdés az, hogy bármely csillagközi meteor rendelkezhet-e olyan összetétellel, amely egyértelműen mesterséges eredetű? Még jobb lenne, ha néhány technológiai alkatrész túlélné a becsapódást

– töprengett Loeb.

Az objektum felfedezése és megerősítése,– amelyet CNEOS-2014-01-08-nak neveztek el a Csendes-óceánba való becsapódása után – egy új paradigmát képviselhet.

Loeb esszéjében megjegyezte, hogy egy ilyen visszaszerző expedíciót mágnesek segítségével lehetne megvalósítani, amelyek a Csendes-óceán nagyjából 10 négyzetkilométeres területét kutatnák fel, ahol a tárgy feltételezhetően leszállt.

Az az álmom, hogy megnyomjak néhány gombot egy olyan működő berendezésen, amelyet a Földön kívül gyártottak

– tette hozzá a csillagász.

(Futurism)

A figyelmetekbe ajánljuk