Egy galaxis.

Illusztráció.

Szakértők szerint a bolygónk nagyon érzékeny a földön kívüli vírusokra

A betegségek és a járványok a mai napig borzasztó hatással vannak az emberekre, ám az esetleges későbbi földönkívüli kórokozók csak tetézhetik a problémát.


A tudósok kezdik megkongatni a vészharangot az idegen fertőzések nagyon is valós lehetőségével kapcsolatban. Egyes kutatók szerint a NASA és más űrszervezetek nem tesznek eleget a földönkívüli fertőzések lehetősége elleni védekezés érdekében.

Mindez az „inváziótudomány" egyre terjedő területének része, amely azt vizsgálja, hogy az egyik bolygón élő organizmusok hogyan fertőzhetnek meg egy másik bolygót.

Azt mondanám, hogy mivel most már konkrét tervek vannak arra, hogy új területeket fedezzünk fel, ahol létező élet lehet. Ezek új kockázatokat jelentenek, amelyek korábban nem voltak jelen

– mondta Anthony Ricciardi, a McGill Egyetem inváziós ökológia professzora.

A tudósok szerint nem csak annak a veszélye áll fenn, hogy baktériumainkkal potenciálisan tönkretesszük az idegen ökoszisztémákat, hanem az is problémás lehet, ha véletlenül egy idegen mikroorganizmust, sőt olyan fertőzéseket hozunk magunkkal, amelyek ellen nem tudunk védekezni.

Bár az olyan ügynökségek, mint a NASA, szigorú fertőzési protokollokkal rendelkeznek, egyes szakértők szerint ezek nem elégségesek ahhoz, hogy teljes mértékben védekezzenek ez ellen a lehetőség ellen.

Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk