Arcápolás.

5 hasznos tipp, ami segíthet a férfiak esti arcápolási rutinjában

A közbeszédben a férfi arcápolási rutinokról jóval kevesebb szó esik, mint a női „verziókról”. Ettől függetlenül az uraknak is ugyanolyan fontos odafigyelniük a bőrük állapotára. Ennek érdekében az alábbi cikkben 5 olyan tippet mutatunk be, ami jól jöhet a férfiak esti arcápolási rutinjának elvégzésekor.


Tisztítsd meg az arcod!

Akár egész nap otthon voltál, akár kimerészkedtél a munkahelyedre, a kertbe vagy máshová, az arcodat este mindig meg kell mosni! A szappan és a víz egy „old school” módszer, ami hatásos lehet, de vannak már olyan speciális készítmények, amiket direkt erre a célra találtak ki.

Tekintettel arra, hogy a férfiak bőre egy kicsit zsírosabb (a tesztoszteron jóvoltából), és nagyobb, koncentráltabb olajmirigyekkel rendelkezik, a férfiaknak tisztítószert/arclemosót kell használniuk, hogy hatékonyan távolítsák el a szennyeződéseket és az olajat az arcuk felszínéről. Kereshetnek például olyan tisztítószert, amely hidroxi savakat tartalmaz (pl. glikolsav alapú), hogy hatékonyan ellensúlyozza a zsírosodást

– mondta egy skincare szakértő, Ewelina Aiossa.

Használj hidratáló krémet!

Shutterstock

A tisztításhoz hasonlóan a hidratálás is elengedhetetlen része a reggeli és esti bőrápolási rutinnak. A tisztítással ellentétben azonban itt más készítményt kell használni este, mint reggel.

Használj éjszakára nehezebb, gazdagabb hidratáló krémet, ideális esetben olyat, ami tele van öregedés-gátló összetevőkkel – ceramidokkal, peptidekkel [és] AHA-kkal –, hogy támogasd a bőr helyreállítását, hiszen így reggelre megfiatalított arcbőrrel ébredhetsz

– folytatta Aiossa.

Ez is érdekelhet: Michael B. Jordan arcápolási rutinját sok férfi átvehetné

Próbálj ki retinol alapú termékeket!

A retinol megszüntetheti a pattanásokat és lassíthatja az öregedést.

A fiatalító krémeket kereső férfiaknak azt javaslom, hogy éjszakára használjanak retinol alapú terméket, amikor a bőr regenerálódási üzemmódban van. A retinol segít felgyorsítani a sejtek cseréjét, miközben minimalizálja a pórusok méretét, a finom vonalak és ráncok, az elszíneződések megjelenését, és javítja a bőr textúráját

– mondta Aiossa.

Fontos megjegyezni, hogy elsősorban este érdemes retinolt tartalmazó termékeket alkalmazni, mivel közismert, hogy az összetevő extra napérzékenységet okoz. Emellett a napsugárzás csökkenti a retinol hatékonyságát.

Használj tonikot!

Shutterstock

Heidy Urra, a Miami Plastic Surgery vezető bőrápolási szakértője azt javasolja, hogy tisztítás után használj tonikot, hogy az „segítsen kiegyensúlyozni a bőr pH-szintjét, és előkészítse a bőrt a rutin többi részére".

Csak óvatosan a hámlasztással!

A túl gyakori hámlasztás miatt sokan keménynek érezhetik az arcbőrüket. Aiossa azonban azt javasolja, hogy hetente egyszer vagy kétszer érdemes elvégezni ezt a műveletet.

A hámlasztást (fizikai peeling, kémiai hámlasztók) is beillesztheted az arckezelésbe hetente kétszer (vagy szükség szerint), és ezzel is segíthetsz eltávolítani az elhalt hámsejteket, ami lehetővé teszi, hogy a bőrápolási termékek jobban hassanak, ezáltal az arcbőr sima lesz és távol tarthatod a pattanásokat. Ha retinolt (A-vitamint) használsz éjszaka, akkor kihagyhatod a mechanikus hámlasztási lépést

– tette hozzá Aiossa.

Forrás: The Manual

A figyelmetekbe ajánljuk