Egy ikerpár két lábfeje a szüleik kezében.

30 évvel ezelőtt lefagyasztott embriókból született az egészséges ikerpár

Halloweenkor látták meg a napvilágot egy portlandi házaspár ikergyerekei, akik 30 évvel ezelőtt, 1992-ben lefagyasztott, adományozott embriókból születtek.


Mint a CNN beszámol róla, az oregoni Portlandben élő Ridgeway házaspárnak két egészséges kisbabája született azokból embriókból, amelyek megdöntötték a legrégebbi embriók születéséből származó gyermekek ismert rekordját.

Van ebben valami észbontó. Ötéves voltam, amikor Isten életet adott Lydiának és Timothy-nak, és azóta is megőrizte azt

– mondta Philip Ridgeway a CNN-nek az ikreiről, Lydiáról és Timothy-ról.

Bár ők a legújabb tagjai a házaspár immár hatgyermekes családjának, az ikrek édesapja hozzátette, hogy „bizonyos értelemben ők a legidősebb gyermekeik, még akkor is, ha ők a legkisebbek.

Mint a jelentés megjegyzi, az embriókat eredetileg egy 34 éves petesejtdonor segítségével hozták létre in vitro megtermékenyítéshez (IVF) egy házaspár számára, és 1992 áprilisában fagyasztották le őket.

Miután 2007-ig a nyugati parton, a mínusz 129 fokos hőmérsékletre beállított folyékony nitrogéntartályokban sínylődtek, az a házaspár, aki eredetileg az IVF-hez hozta létre az embriókat, a Tennessee állambeli Knoxville-ben található Nemzeti Embrióadományozási Központnak (NEDC) ajánlotta fel a feleslegeket, ahonnan Ridgewayék megkapták őket.

Bár abszurdnak tűnik, hogy az embriók évtizedek után is életképesek maradhatnak, ez nem ismeretlen. Mielőtt Ridgewayéknek megszülettek volna az ikreik, Ben és Tina Gibson 2017-ben és 2020-ban megszülte Emma és Molly nevű lányait, szintén 1992-ben lefagyasztott embriók felhasználásával .

Ha közel 200 fokon fagyasztják le az embriókat a biológiai folyamatok lényegében szinte a nullára lassulnak

– mondta Dr. John Gordon , Ridgewayék orvosa a CNN-nek.

Forrás: Futurism


A figyelmetekbe ajánljuk