Nehezen alszol el a kánikulában? Íme 4 tipp, ami segíthet!

Nehezen alszol el a kánikulában? Íme 4 tipp, ami segíthet!

Sokak alvásminőségét megzavarja a nagy hőség, viszont akad néhány tipp, amely segít, hogy jól aludhassunk.


1. Ne csábuljunk el a napközbeni szunyókálásnak

A meleg időjárás napközben kissé enerválttá és letargikussá tehet minket, mivel több energiát használunk a belső hőmérsékletünk szabályozására. Ha ez megzavarja az éjszakai alvásunkat, próbáljuk meg elkerülni a napközbeni szunyókálást.

Olvasd el ezt is! 5 + 1 étel, amitől jobban aludhatunk

2. Rutinok betartása

A meleg időjárás arra ösztönözhet, hogy változtassunk a szokásainkon, de ne tegyünk így, mivel ez megzavarhatja az alvást. Próbáljuk meg tartani a szokásos lefekvési időt és rutint.

3. Zoknik lehűtése

Még egy kis ventilátor használata is hasznos a nagy melegben, különösen a párás idő esetén, mivel elősegíti az izzadtság párolgását és megkönnyíti a szervezet számára a belső hőmérséklet szabályozását.

Ha nincs ventilátorunk, töltsünk meg helyette egy meleg vizes palackot jéghideg folyadékkal megtölteni, vagy alternatív megoldásként tegyünk egy pár zoknit a hűtőbe, majd vegyük fel őket. A lábak hűtése csökkenti a bőr és a test általános hőmérsékletét.

4. Lepedő

Amellett, hogy napközben behúzzuk a függönyöket és leeresztjük a redőnyöket, valamint csak késő este és éjszaka nyitjuk ki az ablakokat, tehetünk még néhány lépést a hűvösebb érzetért. Használjunk, például vékony pamutlepedőt, amely felszívja az izzadságot.

Bármilyen meleg is van a hálószobában, a testhőmérsékletünk csökken éjszaka, ezért van az, hogy néha fázva ébredünk.

A figyelmetekbe ajánljuk