fogsor

Sokat álmodsz arról, hogy kiesik a fogad? Ezt jelentheti!

Míg egyes idegtudósok szerint semmit sem jelentenek, jó néhány pszichológus, úgy véli, hogy az álmok a tudatalattink mélyén eltemetett vágyakat és kívánságokat tárják fel. De tükrözhetik akár mentális és fizikai állapotunkat is. Bármi is legyen az igazság, néhány visszatérő álom, amelyekben például a fogaink hullanak ki, kérdéseket hagyhatnak bennünk.


Félelem az öregedéstől

Egyes szakértők szerint a fogak elvesztéséről szóló álmok az öregedéstől való félelmet szimbolizálhatják. Ahogy öregszünk, egyre több stresszt vállalunk olyan dolgok miatt, amelyekre fiatalon jellemzően nem fordítanánk figyelmet.

Még az is előfordulhat, hogy úgy érezzük, kifutunk az időnkből. Ezek az érzések erősödnek, amikor közeledünk a születésnapunkhoz. Az öregedési folyamatot ráadásul nem lehet megállítani, ami szintén elveszi tőlünk az irányítást a helyzet felett.

Így mivel a fogak elvesztése az öregedéshez kapcsolódik, gyakran megjelenhet álmainkban.

A megjelenéssel kapcsolatos bizonytalanságok, önbizalomhiány

Mindenki tökéletes fogsorra vágyik, és félünk attól, hogy fogainkkal valami látványos változás történik. Ezért amikor erről álmodunk, jelentheti azt is, hogy bizonytalansággal küzdesz a külsőddel kapcsolatban. A mosoly a flörtölés játékában is fontos eszköz, ezért a fogak elvesztése álmunkban az elutasítástól való félelmet is szimbolizálhatja.

Ha önbizalomhiányos vagy kisebbségi komplexussal küzdesz, akkor jó eséllyel ezek az érzelmek így vagy úgy, de az álmaidba is beszivárognak. A kihulló fogakról szóló álmok az önbizalomhiányt is tükrözhet. Ebben az esetben pedig a fogaid szimbolizálhatják, hogy belül mennyire érzed magad erősnek vagy magabiztosnak.

Gyermekvállalás

Amikor az álmok mögött rejlő jelentésekről beszélünk, nem hagyhatjuk figyelmen kívül Freudnak a visszatérő álmok értelmezését. A pszichoanalízis megalapítója szerint a fogak kihullásáról szóló visszatérő álmok a nők gyermekvállalási vágyait jelezhetik.

Szexuális szorongás

Ez egy újabb Freud-értelmezés a álmokról, de ez csupán a férfiakra vonatkozik. Szerinte a fogak kihullásáról szóló visszatérő álmok a szexuális elfojtás jelei lehetnek. Ha egy férfinak sűrűn van ehhez hasonló álma, az azt jelentheti, hogy fél a kasztrációtól, vagy szorongást érez a partnerével való szexuális interakciók miatt.

A figyelmetekbe ajánljuk