Több méterről is tölthetjük a telefonunkat a Xiaomi forradalmi találmányával
Xiaomi

Több méterről is tölthetjük a telefonunkat a Xiaomi forradalmi találmányával

A Xiaomi nem viccel: az új találmányuk egyedülálló a piacon, és már el is készítették. Több méterről, több eszközt is tölthetünk vele egyszerre a jövőben.

A Xiaomi elkészítette a Mi Air Charge névre keresztelt vezeték nélküli töltőrendszerét, amely a cég állítása szerint egyszerre több eszközt is képes méterekről feltölteni. A gyártó elmondása szerint az új technológiát nem befolyásolják majd az olyan fizikai akadályok, mint a falak vagy más különböző tárgyak. A kábel nélküli megoldás egyelőre 5W-os töltést tesz lehetővé a jövőben.

Ez azt is jelenti, hogy az állomás egyelőre nem a leggyorsabb, de egy ilyen friss újításnál ez teljesen normális. Az éjjeliszekrény méretű eszköz egy 144 antennás főállomáson alapulna, ami milliméteres hullámhosszon kapcsolódik majd a közelében lévő eszközökhöz. Ráadásul nem befolyásolja majd az 5W-os teljesítményt, ha több eszközt csatlakoztatunk.

Természetesen a Xioami nem adja fűnek-fánk az új találmányát: ugyan szinte minden okoseszközt lehet majd vele tölteni, de szükséges, hogy az adott készülék támogassa az új töltőrendszert – azaz valószínűleg kezdetben csak a kínai cég termékei élvezhetik a technológiát.

Ugyan a Mi Air Charge prototípusa már elkészült, és be is mutatták, de a The Verge-nek nyilatkozó képviselő szerint még kérdéses, hogy mikor mutatkozik be a piacon is az eszköz.


A figyelmetekbe ajánljuk