Rappelős TikTokot indít a Facebook
Hamarosan előre gyártott beatekre te is freestyle istenségnek érezheted magad sok gyakorlással.


A Facebook saját TikTok-klónjaival nem sikerült lenyomnia a TikTokot, úgyhogy ahelyett, hogy azt próbálnák folyamatosan másolni, míg végül előállnak valami sajáttal, inkább előálltak valami hasonló, de tök más dologgal, ami nagyon jól hangzik. A Bars hasonlóan működik, mint a TikTok, csak éppen rappelésre találták ki.

A felhasználók egy perces videókat készíthetnek vele, amin az appból választott beatekre rappel. Vagy éppen énekel, mivel autotune is van rajta, szóval ha hip-hop alapú popzenét szeretnénk énekelni, valószínűleg az is megoldható benne. Találunk majd az appban rímszótárat is, ha elakadnánk az írásban, de ha a freestyle képességeinket tesztelnénk, lesz olyan funkció, amivel a program szavakat dobál számunkra, amiket be kell építenünk a szövegbe.

Facebook launches BARS, a TikTok-like app for creating and sharing rapsA brand new app from Fb’s New Product Experimentation crew enables you to carry out a ...

A videó felvétel után rögtön megosztható az összes többi közösségimédiás felületen, az appon belül pedig az emberek egy tűz gombbal fejezhetik ki, ha tetszett nekik, amit hallottak. Szóval ez is a lájkolós rendszert veszi alapul. A cél az, hogy fiatal rapperek, akiknek nincs pénzük vagy lehetőségük stúdiófelszerelésre, beatekre, mindenféle egyébre, azoknak legyen egy platformjuk, ahol megmutathatják magukat a nagyközönségnek.

Különösen most, a járvány idején, amikor nincsenek élő koncertek. Ezen az appon bárki felléphet majd a telefonja segítségével akár százezrek előtt anélkül, hogy mindenféle zenéhez használatos eszköze vagy szoftverismerete lenne. Így ha sikeres lesz, ne lepődjünk meg rajta, ha a jövő rapsztárjait majd a Bars appról szerződtetik majd a nagy lemezcégek. Egyébként egyelőre még csak tesztfázisban vannak, néhány apróságot javítani kell még rajta, de hamarosan elérhetővé válik mindenki számára.

(Forrás: Complex)

A figyelmetekbe ajánljuk