Testen viselhető légkondit dobott piacra a Sony

Testünkön is viselhetjük a Sony egyik legújabb innovációját. Az alig észrevehető, nyáron légkondiként, télen pedig gyakorlatilag radiátorként használható eszközt telefonunkról vezérelhetjük.


A japán techóriás még tavaly nyáron jelentette be, hogy az idei olimpiára elkészül a testünkön is viselhető légkondi. Az olimpia a koronavírus-járványnak köszönhetően elmaradt ugyan, de a cég elkészült a termékkel és már meg is vásárolható 13 ezer jenért, ami nagyjából 36 ezer forintnak felel meg.

インナーウェア装着型 冷温両対応ウェアラブルデバイス www.youtube.com

A Reon Pocketnek elnevezett minilégkondi a hátunk közepső részétől hűti az egész testünket: belső egysége fújja a hideget, a külső egységén pedig távozik a meleg. A termékhez egy speciális póló is tartozik, ami megtartja, és elrejti a szerkezetet.

A legkondicionálót telefonunkról egy applikáció segítségével tudjuk irányítani. Ezzel az alkalmazással tudjuk szabályozni, hogy mennyire hűtse le a testünket, abban az esetben viszont, ha manuálisan nem vezéreljük, a szerkezet önmagától szabályozza a hőmérsékletet, egy beépített hőmérő és egy légáramlást érzékelő szerekezet segítségével.

A szerkezetet nem csak nyáron tudjuk majd használni, hiszen hidegebb hónapok során akár fűtésre is átállíthatjuk – írja a Gizmondo.

A figyelmetekbe ajánljuk