Egy Tesla belseje.

Komoly bajt okozhat a Teslának az autóiban található játékfunkció

A Tesla hivatalos vizsgálat alatt áll, mert lehetővé tette a sofőrök számára a vezetés közbeni játékot.


A hivatalos szerveknek ez azonban nagyon nem tetszik, emiatt hivatalosan is vizsgálat folyik a cég ellen. A Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal most indította el a 2017 óta eladott 580 000 Tesla jármű biztonsági vizsgálatát a kérdés miatt.

A „Passenger Play" néven emlegetett funkció elvonhatja a vezető figyelmét, és növelheti a baleset kockázatát" – olvasható a vizsgálat összefoglalójában.

A hír azután érkezett, hogy a The New York Times a hónap elején egy elmarasztaló riportot tett közzé arról, hogy egy sofőr milyen könnyen játszhatott, annak ellenére, hogy a fedélzeti szoftver figyelmeztette, hogy „az autó mozgása közbeni játékfunkció csak az utasoknak szól".

Alig néhány nappal ezelőtt a Tesla a 2021-es ünnepi szoftverfrissítés részeként számos új játékot adott hozzá a fedélzeti szoftverhez.

Elon Musk vállalata már korábban is vizsgálat alatt állt a szabályozó hatóságnál a hírhedt Autopilot funkciója miatt. Az NHTSA 2018 óta 11 olyan balesetet jegyzett fel, amelyben a vezetést segítő funkcióval működő Teslák álló szervizjárműveknek ütköztek.

Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk