Egy Tesla belső tere.

A Teslák hatalmas érintőképernyőjén mostantól nemcsak a zenét vagy a navigációt lehet állítgatni, hanem videójátékokkal is lehet játszani.


A Tesla lehetővé teszi a sofőröknek, hogy videojátékokat játsszanak a járművei hatalmas konzoljának érintőképernyőjén.

A funkció állítólag már egy ideje elérhető. Tekintettel arra, hogy a vállalatot már így is komoly vizsgálatnak kell alávetni, amiért a még mindig befejezetlen Full Self-Driving bétatesztjét az ügyfelek számára is elérhetővé tette, ez nem éppen jó hír.

Amiatt, hogy a Tesla lehetővé teszi a sofőrök számára a képernyőn való videójátékozást – köztük egy stratégiai játékot, egy vadászgépes játékot és a pasziánszot –, a szabályozók körében a legtöbben biztosan felhúzzák majd a szemöldöküket.

Érdemes megjegyezni, hogy a figyelmetlen vezetés továbbra is a közlekedési halálesetek egyik fő oka az Egyesült Államokban – írja a NYT. És ez csak egyre rosszabb lesz, mivel egyre több sofőr veszi le a szemét az útról, hogy az okostelefonjára nézzen.

Az autógyártók is egyre nagyobb központi vezérlőképernyőket használnak az információk megjelenítésére, eltávolodva a tapintható és könnyen kezelhető gomboktól vagy tárcsáktól.

Ez hihetetlenül frusztráló. Próbáljuk figyelmeztetni a közvéleményt és elmondani a Teslának, hogy 'Hé, be kell építenetek néhány biztosítékot'. De nem tették meg

– mondta a lapnak Jennifer Homendy, a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Bizottság elnöke.

Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk