Megdöbbentő autós (bal)esetek a közelmúltból
Néha morgunk magunkban az újra kialakuló dugókban ülve, de ez a két eset példázza, hogy sokkal rosszabb is történhetne velünk egy kis várakozásnál. Például egy menet közben leszakadó Tesla kormány vagy egy csákány a semmiből...

Kézben maradt kormány

Fotó: Tesla

Megdöbbent egy Tesla gazdája Angliában, amikor az alig egy hónapos villanyautó kormánya teljes egészében leszakadt a műszerfalról és a kezében maradt. Az volt a nagy szerencséje, hogy már éppen hazaért, és be akart tolatni a kocsibeállóba. Az autógyár képviselője is jócskán meglepődött, de cselekedett: másfél óra múlva egy Jaguart kapott a peches sofőr ideiglenes autónak. Másnapra pedig visszakapta a sajátját, persze megjavítva. Ám azóta is félve ül bele, pedig „csak" annyi történt, hogy a gyártósoron kifelejtették a kormány fő rögzítőelemét, egy csapszeget.

Csákány a piros lámpánál

Legalább így meglepődött egy piros lámpánál álló mit sem sejtő sofőr, akinek hirtelen egy csákány fúrta át az autója tetejét. A megdöbbentő baleset Köln belvárosában történt. Rendkívüli szerencse, hogy az anyósülésen nem ült senki, ugyanis ott szakította át a Renault tetejét a súlyos szerszám. Így a 61 éves vezetőnek az ijedtségen kívül más baja nem lett, és a kocsit csak bérelte. A rendőrségi nyomozás eredménye: egy építkezés állványzatán megbotlott az egyik munkás, és elejtette a csákányt. Az pedig megpattant a gyalogosokat védő ideiglenes előtetőn, és onnan vágódott bele az autóba. Méghozzá olyan erővel, hogy a szerszám szélesebbik része (ezt hívják kapának) szinte a nyeléig átütötte a karosszériát.


A figyelmetekbe ajánljuk