Először csak magának csinálta, de annyira népszerű lett, hogy végül könyvként is kiadja.


Jo Brown művész és illusztrátor rajzokkal egészíti ki természetvédelmi naplóját, hogy dokumentálja a háza mögötti erdő apró csodáit. Az állatokkal és növényekkel illusztrált füzete élettani tényeket és külön történeteket is tartalmaz. Sorrendbe szerette volna dokumentálni a felfedezéseket, hogy jobban megértse az évszakok változását és az őshonos vadon élő állatok megjelenését.

Brown életében az egyik legfontosabb a természet. 2018-ban döntött úgy, hogy elkezdi a nem mindennapi naplóját. A Falmouth Művészeti Főiskolán illusztrációi szakon diplomázott művész 2019-ben osztotta meg először munkáját, ami rövid időn belül vírusként terjedt el az interneten. Ennek hatására gyakorlatilag napok alatt megduplázta követőinek számát. Azóta a CNN és a BBC is készített már vele interjút, és most októberben kiadja a természetvédelmi naplójának pontos mását könyv formájában. A rajzait látva bátran kijelenthetjük, hogy felveszi a versenyt az online szerkesztett társaival, egyediségben pedig verhetetlen.

Friss

Egy sellő és egy halász szerelméről szól 2020 legjobb könyve

A trinidadi születésű brit írónő, Monique Roffey The Mermaid of Black Conch című műve nyerte el a Costa-könyvdíj (Costa Book Awards) 2020-as nagydíját, az év könyve díjat: a győztes regény egy halász és egy sellő szerelméről szól.

A könyv, amely egy taíno legendán alapszik, Roffey hatodik regénye írj az MTI a The Independent brit lap alapján.

A zsűri "születőben lévő klasszikusnak" nevezte a művet, Roffeyt pedig "tehetségének csúcsán lévő íróként" méltatta.
Az író, aki az elismerés mellett 30 ezer font (12,2 millió forint) pénzjutalomban is részesül, elmondta, boldogsággal és büszkeséggel tölti el győzelme. Hozzátette:

"ez a nagy presztízzsel bíró díj egyszerre szól a karibi irodalomnak, a kísérletező stílusnak, a mágikus realizmusnak, a független kiadóknak és természetesen a sellőknek".

Tessa Sheridan forgatókönyvíró és rendező nyerte el a 2020-as év legjobb novellájáért járó Costa Short Story Awardot, amelyről a közönség dönt. Sheridan az elismerés mellett 3500 font pénzjutalmat kap a The Person Who Serves, Serves Again című írásáért.

A győzteseket kedden jelentették be egy virtuális ceremónián, amelynek Penny Smith volt a házigazdája.
A Costa-könyvdíjat öt kategóriában (legjobb regény, legjobb első regény, gyermekkönyv, költészet, életrajz) ítélik oda, és közülük választják ki az év könyvét.v

A figyelmetekbe ajánljuk