Százezrekért árulják a McDonald's „ritka" szívószálait
Úgy tűnik a McDonald's akarva-akaratlanul fellendíti az online piacot a fogyasztók körében.

Pár hete írtuk meg, hogy az étteremlánc a Pokémon 25. évfordulójára bedobta a Happy Meal menüjébe Pikachut és a többi lényt ábrázoló kártyáit – rögtön egyszerre négyet is – , amitől kitört az őrület, és az emberek akár százezreket is képesek fizetni értük.

A mostani történet még hajmeresztőbb.

Ahogy egyre több óriásvállalat, a McDonald's is igyekszik megszabadulni a felesleges műanyagtól. 2018-ban nagy változásra szánták el magukat: kidobálták a műanyag szívószálakat, és helyettük papírból készült termékek kerültek az üdítők mellé.

Az ember azt gondolná, hogy a fogyasztók a lépésnek örültek, és környezettudatosabb vásárlók is könnyebb szívvel térnek majd be az étteremláncba. A legtöbbünknél valószínűleg ez így is van, ugyanakkor a Ladbible szúrta ki, hogy

jó pár műanyag szívószálat horribilis összegekért árulnak az eBay-en.

Vannak fent viccből vagy éppen nosztalgiából felrakott hirdetések, amiket csupán egy-két dollárért kínálnak eladásra, de megtalálható 709 fontos (nagyjából 300 ezer forint) szívószál is. A legmeghökkentőbb, hogy egyes termékeknél maga az eBay nyújt segítséget a vásárlóknak, és konkrét fizetési terveket dolgoz ki a szívószálak megvásárlására.

A hirdetők indoklása szerint a termék ritkasága, egyedisége és vintage-nek mondott stílusa miatt kerül annyiba, amennyibe. Természetesen vadi új darabokról van szó, bontatlanul, az eredeti papírcsomagolásban.

Nem lennénk meglepve, ha tényleg lennének olyan elvetemült „műgyűjtők", akik tényleg kifizetnének ekkora összeget egy műanyag darabkáért. Az biztos, hogy a Föld mellett a leleményes szívószálgyűjtők járhattak a legjobban a McDonald's környezettudatos lépésének köszönhetően.

A figyelmetekbe ajánljuk