Sylvester Stallone

„Senki sem tud olyan nagyot ütni, mint az élet" – Sylvester Stallone 75 éves

Michael Sylvester Gardenzio Stallone néven született sztár négy évtizeden át az akciófilm műfajának első számú ikonja, kinek olyan legendás karaktereket köszönhetünk, mint a Rocky és a Rambo. A színész ma ünnepli 75. születésnapját.


Rocky Balboa és John Rambo az a két személy, aki Sylvester Stallone nevének hallatán azonnal eszünkbe jut. Persze, számtalanszor megnézted már a filmeket, így jól ismered ezeket a karaktereket. De vajon mennyit tudsz a szerepek mögött álló emberről? Jöjjön néhány érdekesség Slyról!

1. A boksz nagyágyúi között

2011-ben Mike Tysonnal együtt a Boxing Hall of Fame-be is beiktatták. Néhány bokszrajongó nem volt éppen elragadtatva ettől a döntéstől, mivel Stallone csak a filmvásznon játszott bokszolót, és ő maga sohasem harcolt igazi ringben.

2. Sly-magazin

Stallone egy nagyon rövid ideig az újságbizniszben próbálkozott. Saját magazinja, amely a Sly nevet kapta, és a középkorú olvasókat szólította meg 2005-ben jelent meg, és az egészségügyi tippektől kezdve a hírességekkel készített interjúkig mindent tartalmazott. Kár, hogy csak négy számot élt meg.

3. Nem megfelelő külső

Az évtizedek során számos humorista nevettette azzal a közönséget, hogy átvette Sylvester Stallone jellegzetes ajakbiggyesztését és bariton hangját. Amikor Stallone 1946. július 6-án Manhattanben született, az orvos egy fogóval próbálta világra segíteni. A műhiba miatt az ajka, az álla és a nyelve egy része részben lebénult egy elszakadt ideg miatt. Stallone később azt mondta, hogy arca és esetlen viselkedése miatt a Sylvia becenevet kapta. Az alacsony önbecsüléssel terhelt Stallone a testépítéshez, majd később az előadóművészethez fordult. Milyen jól tette!

4. Írt egy regényt

Stallone színészi ambíciói mellett úgy döntött, hogy írói karrierjét sem hanyagolja. Számos forgatókönyv után megírta a Paradise Alley című regényt. A mű testvérekről szól, akik belekeverednek a profi birkózás cirkuszi világába, a Hell's Kitchenben.

5. Soft pornó

Miközben színészként próbált érvényesülni, Stallone-t rábeszélték, hogy szerepeljen a Party at Kitty and Stud's-ban, egy 1970-es softcore felnőttfilmben, amely nem volt annyira durva, mint a korszak más szexfilmjei, de Stallone-nak végig meztelenül kellett megjelennie. Bár kezdetben vonakodott elvállalni a szerepet, mégis igent mondott, hiszen akkoriban egy buszmegállóban aludt. A munkáért 200 dollárt kapott.

A figyelmetekbe ajánljuk