sylvester stallone, bruce willis
Flickr.com

Sylvester Stallone nyilvánosan kapzsinak és lustának nevezte Bruce Willist

Az akciófilmek koronázatlan királyainak, Sylvester Stallone-nak és Bruce Willisnek kapcsolata úgy tűnik korántsem felhőtlen.


A legendás akciósztárok egy sikeres filmes franchise, a The Expendables - A feláldozhatók című Stallone-film forgatásán találkoztak hosszú idő után újra, ám a megállapodásuk koránt sem volt konfliktus mentes. A Die Hard sztárja határozott követelései meglepték a rendezőt.

A filmben a 90-es évek és napjaink legnagyobb akciósztárjai szerepeltek, mint Jet Li, Jason Statham, Arnold Schwarzenegger, Dolph Lundgren. Mellettük pedig igencsak csekély szerepet kapott Willis ezért is nehezen érhető az alkudozása.

Ennek ellenére az izomagyú zsoldosokról szóló film egycsapásra kasszasiker lett. A film önmagában egyébként nem hordoz olyanfajta értékeket, amelyre ez a fajta siker jogos lenne, de ennyi akciósztárt egy helyen nem lehet nem szeretni.

A sikerek után leforgatták a második részt, majd nem sokkal később érkezett a harmadik is. Az első két filmben Willis alakította a titokzatos CIA-ügynököt, Mr. Church-öt, ám a harmadik részben már nem találkozhattunk vele, amelynek nyomós oka volt.

Amikor 2013-ban elkezdődtek a tárgyalások a The Expendables 3 forgatásáról, Willisnek állítólag 3 millió dollárt ajánlottak mindössze négy napnyi munkáért. A színész azonban 4 millió dollárt követelt, és kiszállt a projektből, amikor megtudta, nem fognak neki annyit fizetni.

Stallone nem vesztegette az idejét, hogy Willis helyére pótlást szerezzen. A Rocky ikonjának szüksége volt egy másik nagy névre, hogy csatlakozzon az új szereplőkhöz, Antonio Banderashoz, Mel Gibsonhoz és Wesley Snipeshez, ezért az Indiana Jones sztárját, Harrison Fordot szerződtette.

Az örömhírt Sly a Twitteren kürtölte világgá, és nem sokkal később egy másik tweetben hozzáfűzte, hogy:

„...kapzsi és lusta… a tökéletes recept egy karrier leépítéséhez"

– ezzel pedig egyértelműen Bruce Willisre utalt.

(cheatsheet)

A figyelmetekbe ajánljuk