susan sarandon

Susan Sarandon elárulta, mennyire rettegett az énekléstől, amikor Janet Weiss szerepére jelentkezett a Rocky Horror Picture Show-ban.


Sarandon az 1975-ös filmben játszott, Janet szerepét követően vált igazán híressé, és ekkor kezdett karrierje is szárnyalni. A film 46 évvel a bemutatója után is hatalmas kultusznak örvend. Sarandon mellett a filmben Barry Boswick alakította Bradet, Janet vőlegényét, Meat Loaf Eddie-t, Tim Curry Frank-N-Furtert és Richard O'Brien Riff Raffet. O'Brien írta az eredeti színpadi darabot, amelyből a filmet adaptálták.

A Rocky Horror Picture Show-t 1975-ös bemutatója idején bukásként értékelték, és a kritikusok sem bántak vele kesztyűs kézzel. Ennek ellenére a film az évek során több mint 140 millió dolláros bevételt hozott. A forradalom, a dac és a szexuális felszabadítás témáival, valamint a sok merész ruhaköltemény bemutatásával a mozi különösen az LMBT+ közösség körében vált közkedveltté.

A THR-nek adott interjújában Sarandon felidézte, hogy nem volt tudatos ezt a szerepét illetően. Elárulta, hogy csak úgy véletlenül akadt rá a meghallgatásra, végül pedig felkérték, hogy olvasson fel a szövegkönyvből. Ez a rögtönzött pillanat, valamint a meghallgatáson jelenlévő többi tehetség pedig rendkívül kényelmetlen és frusztráló helyzetbe hozta a legendás színésznőt.

Nos, egy barátom játszott a színpadi változatában Los Angelesben, így ismertem Tim Curry-t. Egy nap elmentem hozzá, hogy köszönjek, amikor épp castingon voltak. És megkértek, hogy olvassak fel, mert senki sem játszotta Janet-et nagyon viccesen, de ennek ellenére mindannyian sokkal jobb énekesek voltak, mint én. Erre azt mondtam: "Nem, én nem tudok énekelni. Igazából félek is énekelni." Erre ők: "Akkor elénekelnéd a 'Boldog születésnapot'?" Végül mégis elmentem a meghallgatásra, mert azt hittem, hogy talán végre leküzdöm ezt a fóbiámat a hangos énekléstől, ugyanis rájöttem, hogy ez csupán az egóm miatt van. És végül megcsináltam a felvételt, és valamennyire leküzdöttem a félelmem. De ez csak a véletlen műve volt, hogy megkaptam a szerepet"

– mondta Sarandon.

A figyelmetekbe ajánljuk