Squid Game  Seong Gi-hun
A sorozat mélyebb, mint gondolnánk?


A Squid Game a Netflix legújabb meglepetéssikere egy koreai horrordráma, s egyben a streaming platform legnézettebb sorozata is az elmúlt hetekben. Így nem meglepő, hogy szinte futótűzként terjednek a teóriák az interneten, magáról a sorozatról, a cselekményről, s a karakterekről egyaránt. Ne is húzzuk tovább, következzen öt döbbenetes összeesküvés-elmélet a Squid Game-ről! (SPOILER ALERT)

Seong Gi-hun vörös hajának mélyebb jelentősége van

IMDB

Az utolsó epizódban Seong Gi-hun vörösre festette a haját, miután megnyerte a játékokat és begyűjtötte a nyereményét. Míg ez lehet, hogy csak egy filmes eszköz volt, hogy a készítők megmutassák a nézőknek, hogy az egykor kedves és vidám karakter mára megváltozott, miután annyi embert, köztük a barátait is látta meghalni. Mások úgy vélik, hogy ez egyfajta előjelzés, miszerint Seong Gi-hun „pirosat választotta", és álarcos őrként fog visszatérni, hogy belülről rombolja le a továbbra is folytatódó játékokat és bosszút álljon.

Oh Il-nam valójában Seong Gi-hun apja

IMDB


Seong Gi-hun és az idősebb versenyző Oh Il-nam, azaz a 001-es versenyző között azonnal szoros kapcsolat alakul ki, ez pedig a családi kötelékekből eredhet? Elvégre Seong Gi-hun-t otthon látjuk az édesanyjával, de az édesapját egyáltalán nem említik.

Az elbeszélésbe beleszövődnek olyan nyomok, amelyek arra utalnak, hogy a párosnak több köze van egymáshoz, mint gondolnánk. Egy jelenetben, amikor Seong Gi-hun elégedetlenül csokis tejet kért az őröktől, Oh Il-nam azon kuncogott, hogy a fia is imádta a csokis tejet. Egy másik jelenetben pedig arról beszélgetnek, hogy a játék díszletei hasonlítanak a környékükhöz, ahol egykor éltek, ami ismét sokakat arra enged következtetni, hogy az öregember volt Seong Gi-Hun apja.

A műsor legnagyobb csavarja, amikor kiderül, hogy Oh Il-nam a játék egyik VIP-je volt, s aki segített a kihívások létrehozásában. Ennek alapján sokan azt állítják, hogy az egész versenyt az idős férfi azért találta ki, hogy megtalálja elveszett fiát.

Őr vagy játékos?

IMDB

A Squid Game-ről szóló elméletek nagy része természetesen abból fakad, hogy az emberek hogyan kerülnek bele ebbe a sötét, földalatti versenybe. Az egyik meggyőző elmélet szerint a Ddakji nevű kártyajátékhoz kapcsolódik, amelyet Seong Gi-hun az első epizódban a vasútállomáson játszik.

A nézők emlékezhetnek rá, hogy a főszereplő nyer minden alkalommal, amikor sikerül megfordítania ellenfele kártyáját. Ha pedig az ellenfélnek sikerül megfordítania Seong Gi-hun kártyáját, akkor ő kap egy pofont. Az üzletember megkéri Seong Gi-hunt, hogy válasszon a piros vagy a kék kártyák közül, és Seong Gi-hun – mint tudjuk – a kéket választja. Amikor pedig megérkezik a harctérre, kékes-zöldes melegítőt visel.

A piros kártyát választó emberek pedig maszkos őrökké válnak, a piros kabátos felügyelőkké, akik kontrollálják versenyt, és segítenek a játékosok „kiesésében".

Korábbi nyertesek

IMDB

Egy másik elmélet a játékokon dolgozók kilétéről az, hogy a piros ruhás őrök valójában mind korábbi nyertesek a régebbi játékokból. Ez nem lehetetlen, hiszen a frontember, In-ho, Jun-ho nyomozó eltűnt testvére. Mint láttuk, a játékok győztesei jelentős összegű készpénzt – milliárdokat – nyernek. De a versenyzők közül néhányan már így is több milliós adósságban úsznak, és ha hatalmas pénzkötegeket adnak a szerencsejáték-függőknek, az csak még inkább ráveszi őket arra, hogy hódoljanak a szenvedélyüknek.

Így megeshet, hogy amikor a nyertesek visszatérnek a külvilágba, meggondolatlanul elköltik az összes nyereményüket, és ismét adóssághegyekben találják magukat, melyek miatt kénytelenek visszatérni?

Több halálesetet is előrejeleztek

A sorozat néhány főszereplőjének sorsát már abból is sejthetjük, hogy miképp viselkedtek a külvilágban, hiszen számos cselekedetük költőien sejteti, hogyan halnak majd meg.

  • Nézzük csak Sang-woo-t: a játékok végén megöli magát, és ezt tervezte akkor is, mielőtt a második epizódban visszarántották volna a versenybe.
  • A gengszter Jang Deok-su pedig lezuhant üveghíd-játékban, de, ha visszagondolunk pontosan így menekült el az őt üldöző maffiózók elől is, amikor egy magas hídról a folyóba vetette magát.
  • Az észak-koreai disszidens, Sae-byeoknak pedig elvágták a torkát, míg a külvilágban, pont így fenyegetett meg egy embert, aki átverte.
A figyelmetekbe ajánljuk