Egy friss, könnyed, tavaszi spárgasaláta, amit érdemes elkészítened neked is!
Hozzávalók:
- 1 csésze nyers farro
- 4 csésze zöldségalaplé
- 1 görög feta sajt
- 1/2 csésze plusz 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, elosztva
- 2 evőkanál apróra vágott friss menta
- 1 teáskanál citromhéj, másfél evőkanál friss citromlé
- 2 teáskanál finomra vágott fokhagyma
- 3/4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 1 evőkanál kóser só
- 40 dkg zöldborsó (lehetőleg friss, de fagyasztott is lehet)
- tengeri só, elosztva
- 20 dkg spárga, a fás szárakat eltávolítva
Ez is érdekelhet:Spárga-kalandok Dragomán Györggyel
Elkészítése:
Tegyük a farrót egy nagy fazékba, és fedjük le a zöldségalaplével. Forraljuk fel nagy lángon. Fedjük le, mérsékeljük a hőfokot közepesre, és főzzük addig, amíg a farro puha, de még rágós nem lesz, nagyjából 25 percig. Ha maradt még folyadék, szűrjük le. Hagyjuk kihűlni.
Amíg a farro megfő, tegyük a fetát egy tálba. Tegyünk rá 1/2 csésze olívaolajat, apróra vágott mentát, citromhéjat, 1 teáskanál fokhagymát és 1/4 teáskanál fekete borsot, majd egy villával pépesítsük a fetát apró darabokra. Ezután tegyük félre.
Szintén forraljunk fel egy kis fazék vizet és kóser sót magas hőfokon. Adjuk hozzá a zöldborsót, és csak addig főzzük, amíg a borsó megpuhul, de még ropogós és élénkzöld marad. Ezután azonnal szűrjük le, és hagyjuk a borsót hideg folyóvíz alatt kihűlni.
Egy serpenyőben melegítsük fel a maradék 1 evőkanál olívaolajat, és adjuk hozzá a spárgát. Ízesítsük sóval és fekete borssal, és főzzük, amíg éppen csak ropogósra sül, 2-3 percig. Ezután vegyük ki a serpenyőből, és helyezzük egy tányérra, hogy kihűljön.
Végül pedig a farro-t, a borsót, a spárgát, a feta keveréket forgassuk össze. Tálaláskor pedig hintsük meg egy kis mentával.