Elon Musk mosolyog és pózol.
Komoly elismeréseket kapott a világ legismertebb multimilliárdosa. Elon Musk új találmányát a NASA szakemberei is elismeréssel illették.

A NASA tudósai nagyon lázba jöttek a SpaceX Starship terveitől. Elon Musk legújabb dobása egy hatalmas űrhajó, amelynek célja nemmás, minthogy soha nem látott mennyiségű rakományt és utasokat szállítson a Naprendszer távoli pontjaira.

A Starship kialakítását valóban ki lehet használni, és olyan módon juthatunk el a külső Naprendszerbe, amire eddig nem gondoltunk

– mondta Jennifer Heldmann, a NASA kutatója Bergernek.

A Starship méretarányai lehetővé tehetik, hogy végül embereket juttasson el a Marsra – vagy akár csak egy csomó robotikus kutatóeszközt – vagy más bolygókra és holdakra.

A Starship soha nem látott mennyiségű hasznos terhet vihet a Marsra és máshová. A bolygókutatóknak el kell gondolkodniuk azon, hogyan használhatjuk ki ezt a képességet, mert ez egészen rendkívüli

– mondta Heldmann Bergernek.

Heldmann számos más NASA-kutatóval és űrkutatási szakértővel együtt még májusban publikált egy tanulmányt Accelerating Martian and Lunar Science through SpaceX Starship Missions(A marsi és holdi tudomány felgyorsítása a SpaceX csillaghajó küldetések révén) címmel.

A tanulmány azt vizsgálja, hogy a Starship számos módon segíthetne az űrkutatás fellendítésében.

A dokumentum szerint a SpaceX Starship rendszere alapvetően megváltoztatja a NASA tudományos, technológiai fejlesztési és tesztelési paradigmáját, valamint az ember által végzett űrkutatást.

Természetesen a SpaceX-nek először ténylegesen fel kell lőnie a csillaghajóját. Az első orbitális repülési tesztekre már 2022 elején sor kerülhet. Az első utazás a Holdra már 2024-ben megtörténhet.

Az 1972 decembere óta nem járt ember a Holdon, és egy sikeres küldetéssel a SpaceX és a NASA megkezdhetné erőfeszítéseik összpontosítását egy holdi előőrs létrehozására.

Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk