cica a hóban

Aranyosak, de később akár komoly fennakadásokat is okozhatnak.


A SpaceX Starlink nevű internetes hálózatának kiépítése úgy tűnik nem csak annak a nagyjából 4 milliárd ember számára lehet hasznos, akiknek a Föld körüli pályán keringő műholdak internetszolgáltatást nyújthatnak a jövőben. A hidegebb napokon a műholdakkal összekötött „tányérok" a helyi macskáknak is menedéket nyújthatnak.

Egy Starlink-ügyfél nemrégiben közzétett tweetjében legalább öt macskát tűnik fel, akik az egyik tányérba bújtak, nyilvánvalóan azért, hogy melegen tartsák magukat, és kihasználják a műszer által termelt hőt.

A Starlink remekül működik, amíg a macskák rá nem jönnek, hogy a tányér hideg napokon egy kis hőt ad le

– tweetelte Aaron Taylor Twitter-felhasználó szilveszterkor.

A macskainvázió viszont csak addig tarthat, amíg a Starlink nem áll üzemkészen: egy Reddit-felhasználó szerint a tányérok munkapozícióban nem laposak, és nem is párhuzamosak a talajjal, így nem lehetnek jó macskaágyak. Amikor azonban nem működik, a dőlésszög lehetővé teszi, hogy az állatok kényelmesen elférjenek a tetején.

Sőt: egy másik felhasználó még egy hőkamerát is bevetett, ahol ellenőrizte a saját készülékét, és arra jutott, hogy az egész tányér, még a hátsó oldala is meleg.

Az pedig csak a jövőben derül ki, hogy a kényelmeskedő állatok okoznak-e szolgáltatási fennakadásokat.

(Futurism)

A figyelmetekbe ajánljuk