Napindító gondolat – 03.04.
Péntek reggel Sophia Loren gondolatait tolmácsoljuk, aki emlékeztet minket, hogy hibáink nem határozzák meg egész életünket.


Az ár!

A nap idézete Sophia Lorentől

Hamu és Gyémánt

Egy asszony meg a lánya

Generációjának egyik legsikeresebb olasz származású színésznője. Karrierje során összesen háromszor jelölték Oscarra és számtalan alkalommal Golden Globe-díjra. Első Oscar-díját 1964-ban ítélte neki az Amerikai Filmakadémia, ekkor az Egy asszony meg a lánya című filmben nyújtott alakításáért választották meg a legjobb női főszereplőnek. Három évvel később, a 37. gálán szintén ebben a kategóriában jelölték, ám ekkor Mary Poppins megformálásával Julie Andrews nyert. 1991-ben ítélték neki második Oscar-szobrát, ekkor egész életművét díjazták.

Sophia Loren, 11 év kihagyás után 2020 novemberében tért vissza. Az Előttem az élet című Netflix-drámában a színésznő egy a holokauszttúlélő Rosa mamát alakítja, aki szárnyai alá veszi a 12 éves utcagyereket, Momót. Az idős, magányos asszony és a gyerek között szoros érzelmi kapcsolat alakul ki, megvédik egymást, szokatlan családot alkotnak a tengerparti olasz városban, ahol élnek.

A figyelmetekbe ajánljuk