100 millió dolláros üzletet köthet a Sony és az Amazon a Hotel Transylvania 4 kapcsán
fotó: Sony

100 millió dolláros üzletet köthet a Sony és az Amazon a Hotel Transylvania 4 kapcsán

A két óriáscég hamarosan nagy üzletet köthet egymással, elképzelhető, hogy a Hotel Transylvania következő része az Amazon Prime-on fog futni.


A Sony számára aHotel Transylvania franchise egy valódi aranytojást tojó tyúk, mivel az első három animációsfilm 1,3 milliárd dollárt termelt a mozikban. Nagy valószínűséggel a következő, Transzformánia című fim is szép bevételeket hozna, ám a koronavírus rendkívül fertőző delta variánsa mindent felboríthat – írja a Variety. Miután a fertőzöttek száma az új mutáns miatt egyre nő, az USA-ban sorra vezetik be a különböző korlátozó intézkedéseket. A Sony egyre jobban fél attól, hogy a sikersorozatuk 4. részét nem fogják tudni bemutatni a mozikban idén október 1-jén, illetve, ha igen, az oltatlanokat nem engedik be a filmszínházakba.

A félelmük azért is jogos, mivel a 12 év alattiakat még nem lehet beoltani és az ő távolmaradásuk egy családi film mozis sikerét igencsak komolyan befolyásolhatja. Itt jöhetne szóba az online premier, ám a Sony szinte az egyetlen olyan gigastúdió, amelynek nincsen saját streaming platformja, ezért egy lehetséges partner után kellett nézniük, amely úgy tűnik ez esetben az Amazon lesz. Közel sem lenne példanélküli ez a megoldás a Sony számára, mivel a tavalyi évben például a Greyhound című filmjüket az Apple TV+-on, az American Pickle-t pedig az HBO Max-on mutatták be.

Belsős információk alapján az Amazon 100 millió dollárt fizetne a film streaming jogaiért, emellett a Sony megtartja többek között a lineáris TV sugárzáshoz és a kínai bemutatóhoz kapcsolódó jogokat. Iparági szakértők szerint jó esély van arra, hogy a streaming jogok valóban az Amazonhoz kerülnek, ám az online premiert csak akkor tartják elképzelhetőnek, ha a vírus ismét rendkívüli módon elszabadulna. Az információra eddig egyik cég sem reagált semmit.

Pár szó a moziról: a Transzformánia lesz a Hotel Transylvania filmsorozat befejező epizódja, a rendezői székben Derek Drymon és Jennifer Kluska ülnek majd, míg a forgatókönyvért Amos Vernon és Nunzio Randazzo felel majd. A főbb szinkronhangok terén nagy változást tapasztalhatunk az előző filmekhez képest, mivel eddig Drakula és Frankeinstein hangján Adam Sandler és Kevin James szólaltak meg, de a negyedik epizódban Brian Hull és Brad Abrell veszik át a helyüket. A további szereposztás viszont változatlan: Selena Gomez, Andy Samberg, David Spade, Steve Buscemi, Kathryn Hahn, Jim Gaffigan, Molly Shannon, Keegan-Michael Key és Fran Drescher mind tiszteletüket teszik az új moziban. Selena Gomez nemcsak mint szinkronhang van jelen a projektben, hanem ő az egyik executive producere is a filmnek.

A figyelmetekbe ajánljuk