Scorsese dokumentumfilmet rendez a New York Dolls frontemberéről

Martin Scorsese következő filmje egy koncertfelvételeket is tartalmazó dokumentumfilm lesz, a punkszcéna meghatározó alakjáról, David Johansenről.


A tavalyi Az ír után egy zenés dokumentumfilm lesz Martin Scorsese következő filmje, amit azzal a David Tedeschivel rendez közösen, aki a vágója volt a Bob Dylanről, George Harrisonról, és a The Rolling Stonesról szóló hasonló korábbi filmjeinek.

Ezúttal New York legendás punkbandájának, a New York Dollsnak a frontemberéről, David Johansenről készít karrierösszegző dokumentumfilmet – tudhatjuk meg a Pitchfork beszámolójából.

„Évtizedek óta ismerem David Johansent, a zenéje meghatározó volt számomra. A Dollst hallgattam az Aljas utcák forgatásán"

– nyilatkozta az Oscar-díjas rendező.

New York Dolls - Personality Crisis live at Musik Laden 1973 www.youtube.com

Scorsese szerint Johansen megragadta és tökéletesen átadta zenéjével New York energiáját és izgalmát. Akkor döntötte el, hogy filmet készít róla, amikor tavaly látta egy koncertjét egy szálloda kávézójában. Amikor a zenész ebben az évben ismét fellépett ezen a helyszínen, Scorsese megint a nézők között volt, sőt kamerájával már rögzítette is a koncertet. A felvételekből látni fogunk majd részleteket a filmben is.

Forrás: Pitchfork

A figyelmetekbe ajánljuk