Újfajta digitális tollal jelentkezik a Samsung

Újfajta digitális tollal jelentkezik a Samsung

Több részlet is kiszivárgott a dél-koreai gyártó új digitális tollával kapcsolatban, amely a nemsokára megjelenő, összehajtható Galaxy Z Fold3 nevű készülékkel együtt érkezik.

Jövő hét szerdán a Samsung leleplezi vadiúj összehajtható készülékeit, amely keretén belül bemutatja a Galaxy Z Fold3-hoz készült pennát is. A gyártó eddig is jelen volt az összehajthatós mobilok piacán, de a Z Fold3 lesz az első készülék, amely támogatja a toll használatot. A dél-koreaiak, már a modern íróeszköz helyét is megtalálták a telefonon, a mobilhoz érkező hivatalos tokban ugyanis lesz egy tolltartó is.

A Samsungnak eddig is volt a most megjelenő tollhoz hasonló digitális eszköze - amely S Pen néven fut - de a nemsokára bemutatkozó Z Fold3-hoz az S Pen Pro-ra keresztelt új pennát fogják csak tudni használni a jövőbeli tulajdonosok. Az új íróalkalmatosságról már egy tweet is kikerült a világhálóra, amelyből érdekes részletek derülnek ki.

A tweet alapján megállapítható, hogy az S Penhez hasonlóan a Pro-nak is 0,7 mm vastag lesz a hegye és 4096 szintű lesz a nyomásérzékenysége, de meglepetésből sincs hiány, mivel az új eszköz az elődjével ellentétben támogatja a USB C-n keresztüli töltést. Feltételezni lehet, hogy a Bluetooth kapcsolat segítségével kínál kapcsolatot a gesztusokhoz és a távvezérlési funkciókhoz is egyaránt. Ezeken felül a Samsung garantálja, hogy a toll nem tesz kárt az eszközben.

A S Pen Pro beszerzése nem lesz olcsó mulatság, az eszköz ára körülbelül 70 fontra – körülbelül 30 ezer forint - fog rúgni, amely dupla annyi, mint amennyit az elődjéért kérnek.


A figyelmetekbe ajánljuk