5 dolog, amiért érdemes kimenni a Ligetbe – a 10 éves Rosalián kívül (x)
Idén 10 éves Budapest egyik legkedveltebb nyárköszöntő fesztiválja, a Rosalia, melyre a Liget egyik hagyományaként is tekinthetünk, hiszen 2016 óta a Városliget biztosítja a helyszínt az eseménynek. Mára annyira összenőtt a helyszín és a rendezvény, hogy 2020-ban – amikor a nagyközönség csak digitális keretek között tudott csak koccintani – a zárt ajtók mögött megrendezett online események akkor is a Ligetben, a felújított Millennium Házában zajlottak. De vajon mit érdemes még meglátogatni a Városligetben? Mutatjuk!


Pavilonkert

Facebook/@pavilon.budapest

Igazi kulturális, közösségi tér – talán így lehet a legegyszerűbben körülírni azt, ami a Pavilonkertre leginkább jellemző. A Városliget megújulásának egyik legelső, azóta már szimbolikus állomásaként adták át 4 évvel ezelőtt. Koncertek, beszélgetések, kellemes nyáresték. Erre kell számítanunk.

Millennium Háza

Nemcsak arra alkalmas, hogy egy világjárvány közepén összeterelje a rosék kedvelőit, de a történelem rajongóinak is tökéletes állomás lehet: itt található ugyanis a Városliget aranykorát bemutató interaktív kiállítás, valamint egy századfordulós hangulatú, Zsolnay kerámiákkal díszített kávéház is. Ha ez mind nem lenne elég, felújítása során, a több mint 130 éves épület főbejárata elé a park tájépítészeti megújításának részeként egy 1500 tőből álló rózsakertet is kialakítottak a tervezők.

Néprajzi Múzeum

Méltán büszkék lehetünk hagyományainkra, népi kultúránkra, ezt pedig tökéletes alátámasztja a Ligetben található Néprajzi Múzeum is. Korszerű és világszínvonalú épületben kap új és végleges otthont az intézmény: gyűjteményei és látogatói egy 34 ezer négyzetméteres épületben csodálhatják meg a népművészet legszebb alkotásait – mindezt ráadásul pont ott, ahol 1896-ban először tehette meg a nagyérdemű.

Magyar Zene Háza

Liszt Ferenc, Bartók Béla, Kodály Zoltán, Ligeti György és Egressy Béni – csak, hogy pár nevet említsünk hazánk kiváló zeneszerzői közül. Előttük, valamint a klasszikus zene rajongói előtt tiszteleg a Magyar Zene Háza, mely igazi élő közösségi térként a magyar zenei élet egyik meghatározó találkozóhelye lesz.

Madárbarátok Tanösvény

2021 júniusában adták át a Madárbarátok Tanösvényét a megújuló Városligetben, mely fontos missziója, hogy a környező óvodák és iskolák számára. A tanösvény egyfajta tudásközpontként is funkciónál, szabadtéri környezetismeret és biológia órák színteréül szolgálhat ugyanis, ezért több, az interaktív és élményszerű tanítást segítő elemet helyeztek el a parkrészben

A figyelmetekbe ajánljuk