Karácsonyfák a Rockefeller Center előtt.

Minden, amit tudnod kell a világ leghíresebb karácsonyfájáról

Kiválasztották a New York-i Rockefeller Center idei karácsonyfáját, amely nemsokára megérkezik a „Nagy Alma" egyik leghíresebb épületegyüttese elé.

Az Rockefeller Center idei karácsonyfája egy 24 méter magas lucfenyő, amelyet több száz „jelölt" közül választottak ki. A fa jelenleg a Baltimore-tól mintegy 90 percre található Elktonban áll – írja a Travel Awaits.

A fenyőt a mai nap vágják ki, és szombaton szállítják a 30 Rockba, ahol a munkások megkezdik a felállítási és díszítési procedúrát. A hivatalos avatóünnepségre december 1-jén kerül sor.

Az adományozók kilétét és a fa pontos helyét egyelőre titokban tartják. Rob Alt, Elkton polgármestere a myeasternshoremd.com-nak azonban elmondta, hogy a lucfenyő a városhatáron kívül, egy magánbirtokon található.

Az idei fa nemcsak a magassága miatt számít különlegesnek: 14 méter széles és körülbelül 12 tonnát nyom. A szakértők becslése szerint a fenyő körülbelül 85 éves. Amikor a díszítés befejeződik, a fán több mint 50 000 fény fog égni.

A Rockefeller Centerben kilenc évtizede minden évben állítanak fenyőt. Az első fát – egy 6 méter magas balzsamfenyőt – 1931-ben mutatták be a nagyközönségnek, és azóta minden évben New York-i lakosok milliói izgatottan csodálják meg az éppen aktuális, lélegzetelállító karácsonyi „fakölteményt".

A figyelmetekbe ajánljuk