Egy erdő belseje

Egy izraeli diák olyan robotokat tervezett, amelyek segíthetnek fenntartani az erdők élővilágát.


A robot „erdészeket" a természet és a technológia egyesíti. Egy ipari formatervező hallgató, Segev Kaspi az izraeli Shenkar Főiskolának készített diplomamunkájához roboterdészeket tervezett. Az "erdőőr druidák" a magvetés és az adatelemzés, az erdőtelepítés és a fenntartható erdőgazdálkodás támogatására hivatottak – írja a Designboom.

A két ellentétes világot - a természetet és a technológiát - egyesítő Kaspi legfőbb célja az, hogy beszélgetésre ösztönözzön a légköri CO2 emelkedéséről és az erdőink helyreállításának fontosságáról, miközben egy lehetséges megoldást javasol a problémára.

A robot erdészek - Chunk, Dixon és Rikko - olyan rendszerekben működnek, amelyek az erdő igényeinek megfelelően változnak, és képesek egyénileg vagy csoportosan dolgozni. Minden robot meghatározott szerepet kap az erdő kezelésében és megőrzésében. Szerepük és tervezési nyelvük tükrözi az erdészek munkájának hosszú tanulmányozási folyamatát, amelynek során megpróbálják alaposan megérteni ezt a fontos munkát.

Chunk, a fűrészelésért, metszésért és kaszálásért felelős, aztán ott van Dixon, aki a csemeték ültetéséről és újraerdősítéséről gondoskodik. Végül, de nem utolsósorban ne feledkezzünk meg Rikkóról sem, aki az erdőből származó adatokat gyűjti, felügyeli és elemzi. Kaspi a három koncepciózus robotot rajzok, számítógépes renderelések és fizikai modellek segítségével keltette életre.

A figyelmetekbe ajánljuk