The Batman

The Batman

Robert Pattinson Batmanét Kurt Cobain inspirálta

Ezt maga a rendező árulta el, aki a filmet is elárulta, amiben a színész meggyőzte őt, hogy tökéletes lesz a szerepre.


Robert Pattinson Batmanje egészen más lesz, mint a többi. Ezt a bűnüldözőt ugyanis a Nirvana frontembere, Kurt Cobain ihlette. Ez biztosan furán hangzohat, a The Batman rendezője, Matt Reeves így magyarázta el ezt egy interjúban:

Amikor írok, általában zenét hallatok. Amikor az első felvonást írtam, akkor feltettem a Nirvana Something In The Way című számát. Ekkor jött az ötlet, hogy mi lenne, ha a nőcsábász Bruce Wayne helyett, akit már sokszor láttunk, ebben a karakter ikább egy visszahúzódó figurává válik a nagy tragédia után. Szóval elkezdtem kapcsolatot keresni Gus Van Sant Last Days című filmjével, meg játszadozni azzal az ötlettel, hogy Kurt Cobain kitalált verziója egy lepusztulóban levő kastélyban lakik.

A Last Days egyébként Kurt Cobain egy elképzelt verziójának utolsó napjait mutatja be. De Reeves említett egy másik filmet is, ami hatással volt az övére valamilyen módon. Pattinsont ugyanis a Jólét című filmben nyújtott alakítása miatt találta tökéletesnek a szerepre.

Abban a filmben érzed a kétségbeesettségét és sebezhetőségét, de az erejét is. Gondoltam, tökéletes keverék lesz. Megvan benne ráadásul az is, ami Kurt Cobainben, hogy egyszerre néz ki úgy, mint egy rocksztár és egy remete, a kettő közül bármelyik lehet.

(Forrás: Consequence)

A figyelmetekbe ajánljuk