Rengeteg hibával dobták piacra a Xiaomi új okostelefonját

„Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka" – tartja a híres mondás, amit legtöbbször az élet is igazolni tud. A közmondás egy kiváló mintapéldája történt a világhírű kínai elektronikai vállalattal, a Xiaomival is.


A pekingi székhelyű cég nagyon sietett, ugyanis ők akarták legelőször piacra dobni Snapdragon 888 rendszerchippel rendelkező mobilt. Ez sikerült nekik, viszont meglett az ára a kapkodásnak. A vadiúj készülék hemzseg a hibáktól.

Napjainkban a telefon evolúciójának rohamos tempója mellett szinte elkerülhetetlen, hogy ne legyen egy-két apró hibája a mobiloknak. Ezeket jobb esetben szoftver frissítéssel orvosolni lehet, a probléma ott kezdődik, ha vissza kell hívni a készülékeket. Ez a techcégek egyik legnagyobb rémálma.

A Xiaomi Mi 11 tesztelése során számtalan hibát észleltek a Gizmochina munkatársai, ám ezek a bakik frissítéssel könnyen javíthatók.

Az észlelt hibák pedig a következők:

  • A készülék használat közben véletlenszerűen kikapcsol
  • A kamera teljesítménye átlagos
  • A kameraalkalmazás időnként összeomlik fényképek készítése közben
  • Néhány játék nem töltődik be megfelelően, zajos pixeles képernyő jön be
  • A Snapdragon 888 gyorsan melegszik, és ezért Xiaomi Mi 11 nem képes teljes mértékben kihasználni a chip teljesítményét, mivel a cpu automatikusan visszafogja az órajelet a hőmérséklet csökkenésének érdekében

Forrás: gsmring.hu

A figyelmetekbe ajánljuk