Vitorlás hajó a fedélzetén két nővel

Receptre kellene felírni a vitorlázást a balatoni orvoshajó tagjai szerint

A Kékszalagon 88 esztendős versenyzőt is láttak már. E sportág a testet és a lelket is fiatalon tartja.

Néha eljátszunk a gondolattal, melyik az a sportág, amelyben még kijuthatnánk az olimpiára, akkor is, ha csak negyven fölött kezdjük el – és ha már ott járunk, persze meg is nyernénk. Valószínűleg naivak vagyunk, amikor azt hisszük, ilyen a curling – de azt is lehet, hogy tényleg ilyen. A nyári sportok közül pedig előszeretettel gondolunk így a vitorlázásra, de ez alighanem még nagyobb tévedés.

Ám a magát ezt a csoda szép nyári sportágat ettől még érdemes elkezdeni szinte minden korban, erről most már orvosi papírunk (legalábbis véleményünk) is van, bár receptre még nem írhatják fel. De felírnák.

A Balatonon a sok legendás hajó között létezik egy, amelyen nagy számban találunk siófoki orvosokat; ők gondolják úgy, hogy a vitorlázás ilyen szinten segítheti az egészséget. A Kékszalagon legutóbb is rajthoz álló Garuda fedélzetén Dr. Nagy Ákos sebész a kormányos, mellette Dr. Bujdosó Mihály traumatológus vezeti a legénységet. A HírBalatonon úgy fogalmaztak, kortól, nemtől, függetlenül bárkinek ajánlják, hiszen a testet és a lelket is fiatalon tartja. Nem véletlen, hogy 88 éves versenyzőt is találunk a híres tókerülő viadal történetében.

A figyelmetekbe ajánljuk