Pixeles tájakra kalauzol minket egy brit festő

Jason Anderson absztrakt képeiben felfedezhetjük a nagyváros nyüzsgését.


Jason Anderson brit festő úgy szemlélteti a városképeket, mintha egy prizma fénytörésében látnánk őket. Mindezt impasto festészeti eljárással, olajfestékkel valósítja meg. Az impasto lényege a sűrűn felvitt festék, az erős textúrázottság, Van Gogh is ezt az eljárást alkalmazta képein.

Az Egyesült Királyságban élő művész minden festményt fekete-fehér vázlattal kezd, ezután élénk művekké varázsolja a vázlatokat. Az elmúlt hónapokban görbe vonalakat és telítettebb tónusokat is beépített a korábban csak pasztelleket és egyenes vonalakat tartalmazó képeibe. Ezek a színes mozaikképek a láthatár, és a városközpontok absztrakt jeleneteit ábrázolják.

"Élvezem az eszeveszettségét annak, hogy a festék keverése és elrendezése impresszionista mázolással megy végbe, valamint azt, hogy alávetem magam egy folyamatnak, amely megteremti a maga részleteit és formáját. Ez arra kényszerít, hogy merész és határozott legyek; ugyanakkor létrejön a forma és a tónus (ólomüveget idéző) kaleidoszkópja, amely a természetben mindig jelen lévő mozgást és energiát ábrázolja. "

─ nyilatkozta Anderson.

Anderson művei mind elkeltek, de kész festményei megtekinthetőek a weboldalán, valamint Instagram-fiókján.

Forrás: Colossal

A figyelmetekbe ajánljuk