A Volkswagen egy száguldó irodai széket mutatott be
Volkswagen

A Volkswagen egy száguldó irodai széket mutatott be

A Volkswagen kifejlesztett egy ötkerekű irodai szék prototípust, amely ugyanazt a technológiát használja, mint az elektromos járművek.


A névtelen modellszéket a cég norvégiai haszongépjármű-részlege tervezte, hogy a felhasználók úgy érezhessék magukat, mintha egy elektromos Volkswagen autóban ülnének, ráadásul az eszköz dudával, biztonsági övvel és hifi zenei rendszerrel is fel van szerelve.

A hagyományos „gaming chair-ekre” hasonlító irodai szék végsebessége 20 kilométer/óra, ami hasonló a legtöbb elektromos robogóéhoz. Töltése egy levehető akkumulátorral történik, amely egyetlen energiafröccsel akár 12 kilométert is megtehet.

A szék kormánykerék helyett két pedállal rendelkezik, amelyeket a felhasználók a lábukkal mozgathatnak az irányváltoztatáshoz.

A karfák mentén elhelyezett LED-es fénycsíkok segítenek a felhasználóknak jelezni, ha a munkahelyen irányt váltanak, két piros szünetjelző lámpa pedig biztonságos irodai közlekedést tesz lehetővé.

Ez is érdekelhet: A jövőből érkezett a Volkswagen legújabb modellje

Eközben egy érintőképernyős kijelzőn megjelenik a tolatókamera, és 360 fokos érzékelők figyelmeztetik a felhasználókat az esetleges akadályokra.

A fényszórókkal még a legsötétebb túlórák estéjét is feldobhatja, és ha hirtelen kitör egy irodai buli, a szék irodai bulifényeivel gyorsan a figyelem középpontjába kerül, és nagyon-nagyon menő hangulatot teremt

– magyarázta a Volkswagen.

Bár az irodai szék nem kerül sorozatgyártásba, a felhasználók kipróbálhatják a modellszéket a márkakereskedésekben és a különböző rendezvényeken Norvégiában.

Az irodai dolgozók számára hátul egy 0,005 köbméteres csomagtartó található, amely a Volkswagen állítása szerint tökéletes az irodai eszközök, például laptopok, papíralapú jelentések és jegyzetfüzetek tárolására.

A fejtámlába és a kerekekbe a Volkswagen ezüstszínű „VW" logója van belevésve, amely illeszkedik a szék külső ezüstös metálfényezéséhez.

Számos márka kihasználja az irodákban és otthonokban a furcsa székek iránti növekvő keresletet.

Legutóbb a McDonald's dobott piacra egy limitált kiadású „ultimate gaming chair"-t, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyszerre falatozzanak és játsszanak, míg a svéd IKEA bútormárka a Republic of Gamers nevű népszerű hardvermárkával együttműködve egy PC-s játékra alkalmas bútorkollekciót készített.

Forrás: Deezen


A figyelmetekbe ajánljuk