Egy Volkswagen-logo

2022. szeptember 24-én, a Párizs melletti Chantilly Arts & Elegance rendezvényen a Volkswagen Csoport bemutatta azt az innovatív formatervezési tanulmányt, amely újradefiniálja a jövő hosszú távú mobilitását.


A GEN.TRAVEL névre keresztelt, teljesen elektromos meghajtású Innovation Experience Vehicle (IEV) egy tényleges prototípus, amely autonóm módon (5. szint) közlekedik, és reális kilátást ad arra, hogy mi vár ránk a következő évtizedben.

Ezzel a javasolt modellel a vállalat egy teljesen új járműkategóriát alakított ki a prémium portfólióban a szedán és az MPV (Multi Purpose Vehicle) között.

A Volkswagen a NEW AUTO-stratégiájával meghatározza az elkövetkező generációk mobilitását, ami fenntartható és digitális. A konszern egészére kiterjedő Volkswagen Innovation Research részlegben továbbfejlesztjük ezt az elképzelést, és megmutatjuk, hogyan élhetik meg ügyfeleink a mobilitást a jövőben – például szolgáltatásként. A GEN.TRAVEL segítségével már ma megtapasztalhatjuk, hogy mi lesz lehetséges a közeljövőben az innovatív technológia segítségével. A háztól házig utazás új szinten. Kibocsátás- és stresszmentesen

– nyilatkozta Dr. Nikolai Ardey, a Volkswagen Csoport innovációért felelős vezetője.

A GEN.TRAVEL autonóm módon közlekedik, és a sofőrt nyugodt utassá változtatja.

Egyedi, moduláris belső térkoncepció határozza meg az elektromos autót: minden egyes utazáshoz személyre szabható, és Mobility-as-a-Service ajánlatként foglalható. A konfigurációtól függően akár négy személy is szállítható. Ez különösen ideális üzleti utazásokhoz, hiszen a jármű kényelmes üléseket és középen egy nagy asztallal rendelkező konferencia-berendezést is biztosít.

A dinamikus megvilágítás kellemes munkakörnyezetet teremt, és elkerüli a kinetózis (mozgásbetegség) veszélyét. Eközben az éjszakai felállású kialakítás segítségével két ülés két ággyá alakítható, és mindegyik teljesen laposra kihajtható. A vállalat egy innovatív utasbiztonsági rendszert is beépített, amely még fekvő helyzetben is maximális biztonságot nyújt.

Az optimális közérzet garantálása érdekében a GEN.TRAVEL világítási rendszer befolyásolja a melatonin termelését, így segítve az utasok természetes elalvását és ébredését.

A családi utazásokhoz az első ülések úgy konfigurálhatók, hogy a gyermekek szórakoztatását a kiterjesztett valóság (AR) segítségével biztosítsák, és az összes HMI (ember-gép interfész) elem fenntartható anyagok felhasználásával készült, újrahasznosított vagy természetes jellemzőkkel kombinálva.

Az átlátszó, üvegből készült kabin tökéletesen illeszkedik az alsó részbe, ahol az összes műszaki funkció található. Emellett az ablak széle derékmagasságban van, hogy a külső kilátást maximalizálja anélkül, hogy az utasok zavarnák a külső hatások. Végül, de nem utolsósorban a GEN.TRAVEL drámai szárnyas ajtói megkönnyítik a jobb be- és kiszállást.

A maximális kényelem érdekében a GEN.TRAVEL aktív felfüggesztéssel eABC (electric Active Body Control) van felszerelve, amely előre kiszámítja az olyan függőleges és oldalirányú mozgásokat, mint a gyorsítás, fékezés vagy kanyarodás, és ennek megfelelően optimalizálja a vezetési stílust és a pályát.

Forrás: Designboom

A figyelmetekbe ajánljuk