10 + 1 városi elektromos autó, amikkel nem hibázhatunk (x)

10 + 1 városi elektromos autó, amikkel nem hibázhatunk (x)

Dráguló üzemanyag, szmogriadók, a levegőminőség romlása, szűk és zsúfolt utcák, egyre kevesebb parkolóhely, gyors bevásárlás a plázákban, gombamód szaporodó töltési lehetőségek. Ha ezt mind figyelembe vesszük, nem csoda, hogy nálunk is egyre népszerűbbek a kisméretű elektromos autók. Összegyűjtöttük a kategória kedvenceit.


Összeállításunkban az árakat a megszerezhető állami támogatás nélkül tüntettük fel. Fontos megjegyezni, hogy az egyes márkaimportőrök és a kereskedők egyedi ajánlatokkal várják a vásárlókat, így érdemes több helyről begyűjteni az aktuális árakat.

A választék

1. Dacia Spring

A Dacia Spring 27,4 kWh-ás akkumulátorral rendelkezik, ami a WLTP szerint 230 km megtételét biztosítja. A Dacia Spring a legolcsóbb, állami támogatással megvásárolható elektromos autó, mely elsősorban az elővárosi és városi felhasználásra kínálhat megoldást. Az árához képest megfelelő anyaghasználat jellemzi, de a versenytársakhoz képest gyengébb teljesítményű elektromotorral rendelkezik. Már 6,2 millió forintért elvihető.

2. Smart EQ Fortwo és Forfour

A Smart EQ 17.6 kWh-ás akkumulátorral rendelkezik, ami a WLTP szerint 133 km megtételét biztosítja. Az egyik legnagyobb hátránya, hogy fele akkora akkumulátorral és hatótávval rendelkezik, mint a legtöbb versenytársa, de némileg alacsonyabb a fogyasztása. A Smart márka a Daimler csoporthoz tartozik, nem titkolt célja egy magasabb, prémium minőségű városi kisautóval megcélozni a vásárlóképes fiatal urbánus réteget. Cégeknek a kis hatótáv miatt korlátozottan ajánlott. Már 7,2 millió forintért elvihető

3. Fiat 500 e

A Fiat 500e 23,8 kWh-ás akkumulátorral rendelkezik, ami a WLTP szerint 240 km megtételét biztosítja. Megérkezett a méltán híres olasz városi kisautó tisztán elektromos változata. Aki az egyediségre, az olasz életérzést sugárzó kibocsátásmentes közlekedésre vágyik, nem kérdés, melyik e-modellt választja. Már 8 millió forintért elvihető.

4. Volkswagen e-Up

A Volkswagen e-Up 36.6 kWh-ás akkumulátorral rendelkezik, ami a WLTP szerint 257 km megtételét biztosítja. A korábbi sláger városi kisautók, mint a Skoda CITIGOe iV vagy az egy platformra és technikai megoldásokra (Volkswagen konszern) épülő Volkswagen e-Up-ra óriási volt a kereslet, lényegében hiánytermék volt már tavaly. Ár/érték arányban az egyik legjobb választás lehet, dinamikus városi közlekedés, villámtöltési funkció, alacsony fogyasztás, 4 fő számára relatíve kényelmes beltér, városban jelentős hatótáv biztosításával az eladási toplista elején lehet. Már 8,1 millió forintért elvihető

5. Mazda Mx-30

A Mazda Mx-30 30 kWh-ás akkumulátorral rendelkezik, ami a WLTP szerint 200 km megtételét biztosítja. Az elektromos autókínálat egyik legbiztonságosabb (aktív és passzív biztonság) modellje. Prémium autókéhoz hasonló anyaghasználat, jellegzetes Mazda vonások kisméretű SUV formavilággal kombinálva. Már 9,5 millió forintért elvihető.

6. Renault Zoe

A Renault ZOE 52 kWh-ás akkumulátorral rendelkezik, ami a WLTP szerint 386 km megtételét biztosítja. Európa és Magyarország egyik legkeresettebb villanyautó típusa. Kategóriájának legjobb hatótávja, 22 kW-os AC töltési lehetősége, illetve francia stíluselemekkel ötvözött külső teszi igazán egyedivé. Már 9,6 millió forintért elvihető.

7. Peugeot e-208

A Peugeot e-208 45 kWh-ás akkumulátorral rendelkezik, ami a WLTP szerint 340 km megtételét biztosítja. A Pegueot e-208 az egyik, ha nem a legizgalmasabb külsővel és futurisztikus belsővel rendelkező francia e-autó. A 100 kW-os villámtöltési lehetősége, illetve az 50kWh tárolókapacitással rendelkező akkumulátora kiemeli a támogatott autók közül. Már 10,2 millió forintért elvihető

8. Opel Corsa-e

Az Opel Corsa-e 45 kWh-ás akkumulátorral rendelkezik, ami a WLTP szerint 330 km megtételét biztosítja. A Pegueot e-208 típussal megegyező technikai alapokra épül (PSA csoport), így, ha a két modell között hezitálunk, akkor csak a belső és külső stíluselemek számíthatnak. Már 10,7 millió forintért elvihető.

9. Honda-e

A Honda-e 32 kWh-ás akkumulátorral rendelkezik, ami a WLTP szerint 220 km megtételét biztosítja. A Honda első tisztán elektromos városi kisautója. A versenytársakhoz képest szerényebb akkumulátorkapacitással és hatótávval, viszont méretéhez képest igen dinamikus, nagy teljesítmény leadására képes villanymotorral rendelkezik. Futurisztikus külseje, innovatív technológiai megoldásai vonzó alternatívát jelenthetnek a vásárlók részére. Már 11 millió forintért elvihető.

10. Mini Cooper SE

A Mini Cooper SE 28,9 kWh-ás akkumulátorral rendelkezik, ami a WLTP szerint 234 km megtételét biztosítja. Az ikonikus brit márka elektromos modellje első ránézésre teljesen megegyezik a hagyományos belsőégésű motorral szerelt Mini Cooper-rel, ami a külső és belső stíluselemeket illeti. Kiváló menetdinamika, a BMW i3-as típusból már jól ismert elektromos hajtásrendszer. Már 11,5 millió forintért elvihető.

11. BMW i3

A BMW i3 37,9 kWh-ás akkumulátorral rendelkezik, ami a WLTP szerint 260 km megtételét biztosítja. Csaknem10 éves múltra visszatekintő prémium villanyautó a piacon. Futurisztikus külső és belső jegyekkel kombinált prémium minőségben összeszerelt városi elektromos autó, 13,3 millió forintért elvihető.

(A cikk eredetije a Haszon online felületén jelent meg először.)

A figyelmetekbe ajánljuk