egy karórás férfi számol a noteszébe, mellette számológép és egy befőttes üveg tele aprópénzzel
Fotó: Shutterstock

7 bölcs tipp, amivel jelentős összegeket spórolhatsz

Bár a hosszú távú megtakarítások is fontosak, néha a gyors eredmények motiválhatnak arra, hogy ragaszkodj a megtakarítási céljaidhoz.Idővel a megtakarítások kis összegei összeadódhatnak, és hozzájárulhatnak a vészhelyzeti alapodhoz vagy egy jövőbeli álom finanszírozásához. Természetesen mindenkinek mások a költési szokásai. Nézd meg, hogy az alábbi javaslatok közül neked melyik jelentheti a legnagyobb változást az eredményeid szempontjából!

Ha tovább olvasnál: 4 okos tipp, hogy drasztikusan csökkentsük a bevásárlások költségeit

1. Mondd le a felesleges előfizetéses szolgáltatásokat és tagságokat!

Ahhoz, hogy hatékony takarékoskodó legyél, szabadulj meg a felesleges előfizetésektől. Lehet, hogy az ingyenes promóciós időszak alatt feliratkoztál egy új streaming szolgáltatásra, de elfelejtetted lemondani. Vagy talán van egy edzőtermi tagságod, amit már nem használsz. Nézd át a havi bankszámlakivonatokat, és keress ismétlődő előfizetési díjakat.

2. Automatizáld a megtakarításaidat egy alkalmazással!

Ha gyakran elfelejtesz pénzt tenni a megtakarítási számládra, vagy nehezen tudod, hogy mennyit tegyél félre, fontold meg egy olyan alkalmazás használatát, amely elvégzi helyetted a munkát. Rengeteg olyan alkalmazás létezik, amely automatizálja a megtakarításodat és automatikusan átutalnak egy előre meghatározott összeget a fizetéséből a megtakarításodba.

Ez is érdekelhet: Ezzel az 3 konyhai trükkel sokat spórolhatunk a kiadásainkon

egy n\u0151 p\u00e9nzt tesz a malac perselybe

Fotó: Shutterstock

3. Állíts be automatikus kifizetéseket a számlákhoz!

Túl könnyű elfelejteni, hogy minden számlánkat időben befizessük. Az egyik egyszerű módja a megtakarításnak, hogy a számlákat az esedékességkor fizetjük ki, ugyanis a cégek késedelmi díjat számítanak fel a késedelmes egyenlegekért. A rendszertelen jövedelemmel rendelkezőknek kevésbé érdemes automatizálni a számlák kifizetését.

4. Regisztráljon jutalom- és hűségprogramokra!

Iratkozz fel a környékbeli élelmiszerboltok és drogériák kedvezménykártyáira. Ha rendszeresen használod ezeket a programokat, pénzt takaríthatsz meg, vagy jutalompontokat szerezhetsz a jövőbeli vásárlásokhoz. Csak arra ügyelj, hogy a vonzó ajánlatok ne vegyenek rá a felesleges dolgok megvásárlására.

5. Vásárolj készpénzzel, vagy állíts be ellenőrzést a kártyádon!

Becsaphatod az agyadat, hogy minden alkalommal pénzt spórolsz, amikor elmész a boltba, ha bankkártya helyett készpénzzel vásárolsz. Amennyi készpénzed van, annyi a költési kereted. A bankkártyával túl könnyű szem elől téveszteni a határokat.

6. Ne fizess a kényelemért!

Bár időt takaríthatsz meg vele, de pénzbe kerül. Ha egy kis plusz időt szakítasz a napodból arra, hogy magad főzd meg a kávét, takaríts és javítsd meg a ház körüli dolgokat, az növelheti a bankszámládat. Válaszd azoknak a kiadásoknak a csökkentését, amelyek kevésbé fontosak számodra. Például lehet, hogy imádod a kávézóba járás élményét, akkor például csökkentheted, hogy hányszor rendelsz házhoz ételt.

7. Add el a nem használt tárgyaidat!

Add el azokat a tárgyakat, amelyekre nincs szükséged, hogy gyorsan készpénzhez juss. Nézz körül a szekrényedben, a padláson, a garázsban vagy a raktárban, hogy megtaláld azt a ruhát, gyűrűt vagy túrabakancsot, amit már nem hordasz, majd tedd fel a tárgyat egy népszerű online piactérre. Egy garázsvásár is szóba jöhet, ha egyszerre több tárgyat szeretnél eladni.

Forrás: Fortune

A figyelmetekbe ajánljuk