Pezsgőkkel koccintanak.

15 éve nem ittunk ennyi pezsgőt – megdöbbentő mennyiségű palackot bontottunk meg 2022-ben

A pezsgők szerelmesei komoly teljesítményt raktak le az asztalra 2022-ben, ugyanis tavaly 326 millió palack italt szállítottak le, és az eladások várhatóan továbbra is emelkedni fognak.


A Comité Champagne által közzétett adatok szerint 326 millió palackot adtak el 2022-ben. Fontos megjegyezni, hogy 15 éve nem adtak el ennyi pezsgőt.

A pezsgőkre szakosodott cég szerint már 2021-ben is 2% volt a növekedés, és az idei évben is hasonló felfelé ívelő tendenciát várnak.

Ez is érdekelhet: Van, ahol a súlyos aszály ellenére is kiváló pezsgők születhetnek

Az előbbi pozitívnak hangzó hírekkel ellentétben a tavalyi év mégsem teljesítette az előzetesen várt számokat, ugyanis a szakemberek még ennél is nagyobb növekedést vártak a tavalyi esztendőtől. Az ok meglehetősen egyszerű: a kínálat nem tudta lekövetni a keresletet, mivel a cégek egyszerűen képtelenek voltak elegendő mennyiségű pezsgőt forgalomba hozni.

A szervezet szerint az idei év azonban más lesz.

A napsütéses 2022-es termés, amely mind mennyisége, mind minősége tekintetében figyelemre méltó volt, szerepet fog játszani a piaci keresletet kielégítő készletek újratermelésében

– írta közleményében a Comité Champagne.

David Chatillon, az Union des Maisons de Champagne elnöke és a Comité Champagne társelnöke is megszólalt a témával kapcsolatban:

A pezsgő, mint az ünnepek legfőbb bora, a világ fogyasztóinak természetes választása volt, amikor megörültek a zárva tartás végének, és újra felfedezték a bulik, a szórakozás és az utazás ízét.

Forrás: Luxury Launches

A figyelmetekbe ajánljuk