Falra festett Emojuik.

Illusztráció.

Ez az óriáscég nem hajlandó szankcionálni az orosz ügyfeleit

A Patreon vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalat nem fogja büntetni az orosz ügyfeleit az ukrán invázió miatt, mivel szerinte az orosz polgároknak semmi közük nincs a háború kitöréséhez.Vlagyimir Putyin ukrajnai inváziójára válaszul a nyugati nagyvállalatok nagy része beszüntette az Oroszországban való jelenlétét.

A technológiai cégek is hasonló módon jártak el, ám Jack Conte, a Patreon tartalomgyártói platform vezérigazgatója máshogy döntött – írja a Haszon Magazin.

Conte a Dead Cat nevű podcastben így indokolta döntését:

Úgy gondolom, hogy nem a tartalomgyártóknak kellene fizetniük tekintélyelvű vezetőjük gaztetteiért. Nem akarom ennek a súlyát a vállukra helyezni. Elképzelhető, hogy ők sem értenek egyet a háborúval, és nem akarom őket megbüntetni földrajzi elhelyezkedésük miatt.

Conte azonban hozzátette, hogy a cég döntésének leginkább szimbolikus jellege van, hiszen a nagyobb nemzetközi bankok, illetve a Visa és a Mastercard már felfüggesztették szolgáltatásaikat az országban, ami azt jelenti, hogy a Patreonon való fizetés borzasztó komplikálttá vált.

Conte ettől függetlenül megjegyezte, hogy igyekeznek a lehető legnagyobb támogatást nyújtani Ukrajnának, pont emiatt eltörölték a Patreon szolgáltatásainak díjait az ukrán alkotók számára.

Emellett Conte elmondta, hogyha a cégének lenne rá bármifajta módja, hogy megbüntesse Vlagyimir Putyin orosz elnököt, akkor minden további nélkül megtenné.

A figyelmetekbe ajánljuk