3 NFT-s kocka.

Illusztráció.

A kripto-rajongók már többet költenek NFT-kocsikra, mint valódi autókra

Egy nemrég megjelent tanulmány szerint az NFT-rajongók elképesztő összegeket költenek autókkal kapcsolatos digitális tárgyakra.


Tegyük fel, hogy több millió dollárt költenél. Ha autórajongó vagy, talán vennél magadnak egy Ferrarit vagy egy 1956-os Aston Martint. De vajon elköltenél-e egy kisebb vagyont egy olyan autóért, amelyet fizikailag nem is lehet vezetni.

Talán logikátlannak hangzik, de a Vanarama kutatása szerint az emberek mélyen a zsebükbe nyúlnak, hogy autókkal kapcsolatos NFT-ket vásároljanak. Ez azt jelenti, hogy a verdák digitális ábrázolása ugyan az övék (bár bár bárki megtekintheti és letöltheti), de soha nem tehetik rá a kezüket a járműre.

Sőt, a tanulmány szerint a vásárlók még többet is hajlandóak fizetni az NFT-változatért, mint a tényleges autóért.

Íme három egészen elképesztő példa:

Szeptemberben a Nissan GT-R sportautó 3D-s renderelését több mint 2,3 millió dollárért (890 millió forint) árverezték el, ami tízszerese a tényleges autó 200 000 dolláros (78 millió forint) árának.

2. Egy felrobbanó Lamborghini videója

Egy vadonatúj Lamborghini Huracan körülbelül 200 000 dollárba (78 millió forint) kerül. Azonban egy szétrobbant Lamborghinit ábrázoló videót 250 000 dollárért (97 millió forint) adtak el.

A Shl0ms álnéven alkotó művész annak idején azt nyilatkozta, hogy alkotása inkább a „kriptokultúra" elleni tiltakozás volt, mintsem profitszerzési kísérlet.

A Vissza a jövőbe-franchise rajongói minimum 50 000 dollár (20 millió forint) körüli összegért megvásárolhatják az „időutazó" DeLoreant. Az NFT megfelelője azonban 183 000 dollárba (71 millió forint) kerül.

Forrás: The Next Web

A figyelmetekbe ajánljuk