Egy ember nézi a Netflixet.

A Netflix már megpróbálta betiltani a jelszómegosztást három latin-amerikai országban, ami valószínűleg hamarosan világméretű stratégiává válik – de úgy tűnik, a cég még a saját irányelveit sem tudja rendesen betartani.


Több mint egy tucat perui Netflix-előfizető, a Rest of Worldnek elmondta, hogy a vállalat jelszómegosztás elleni kísérletének meglehetősen zavarosra sikeredett. Mindez akkor történik, amikor a vállalat pénzt és előfizetőket veszít, és emiatt a tartalomgyártók egész részlegeit bocsátja el.

Bár a Netflix sokáig szemet hunyt a jelszómegosztás felett – sőt, még bátorította is azt –, de ez március óta megváltozott. A vállalat bejelentette, hogy a szabály megszegésén tetten ért felhasználóknak díjat fog felszámolni.

Eddig azonban úgy tűnik, hogy a jelszómegosztási tilalom bevezetése nem megy túl jól azokon a piacokon, ahol az új szabály már életbe lépett.

A havi díjemelések mellett sokan azt állítják, hogy egyáltalán nem tájékoztatták őket a szabályváltozásról, míg mások figyelmen kívül hagyták azt, és mégsem kaptak büntetés. A Rest of World beszámolói alapján a program egy masszív zűrzavarnak tűnik.

Mi több, egy névtelenséget kérő perui Netflix-ügyfélszolgálati munkatárs elmondta, hogy ők és a munkatársaik is eléggé összezavarodtak a szabálymódosítás miatt, amely csak annyit ír elő, hogy a felhasználók szabadon oszthatják meg a jelszavakat a „háztartásuk" tagjaival, és havonta néhány dollárnak megfelelő pluszköltséget kell fizetniük, ha a lakóhelyükön kívül élő felhasználókat is beveszik a buliba.

A Netflix a jelentés szerint valószínűleg ezt a kísérletet fogja felhasználni a jövőbeli globális jelszómegosztási politikájának kidolgozására– reméljük tehát, hogy kijavítják a szóban forgó zűrzavart.

Forrás: Futurism


A figyelmetekbe ajánljuk