A Netflix szenved, az HBO viszont több millió új előfizetőt nyert az elmúlt egy évben

A Netflix szenved, az HBO viszont több millió új előfizetőt nyert az elmúlt egy évben

A hét elején a Netflix olyan negyedéves eredményről számolt be, amit valószínűleg minél előbb el akarnak felejteni. Ezzel ellentétben azonban az HBO és az HBO Max tarol.


A jelentések szerint az HBO tavaly közel 13 millió új előfizetőt szerzett a hagyományos HBO és az HBO Max csatornákon, beleértve az utolsó negyedévben elért hárommilliós növekedést is. A két szolgáltatás együttesen így 76,8 millió előfizetőt tudhat magáénak világszerte, ami még mindig eltörpül a Netflix 221,64 millió előfizetője, sőt még a Disney Plus 129,8 millió előfizetője mellett is.

Véget ért az HBO Max fergeteges napról-napra történő filmbemutatókra vonatkozó stratégiája, de még mindig elég erős tartalékokkal rendelkezik, beleértve a legújabb filmeket és a Warner Bros. katalógusából származó lehetőségeket. Sőt, a Netflixszel ellentétben az HBO-nak még mindig számos új terület van, ahol terjeszkedik, így még eltarthat egy darabig, mire belefutnak abba a problémába, hogy nem tudnak több új felhasználóhoz eljutni.

www.youtube.com

John Stankey, az AT&T vezérigazgatója úgy gondolja, hogy a jelszavak megosztásának gátja stratégiai malőr lehet a Netflix részéről, ugyanakkor valamelyest megérti a szolgáltatót:

Átgondoltuk, hogy miképp építettük fel a terméket, és hogy elég rugalmasságot adunk az ügyfeleknek, de nem akarunk féktelen visszaéléseket látni

– nyilatkozta Stankey.

(TheVerge)

A figyelmetekbe ajánljuk