Emmy Award

Az HBO gyűjtötte a legtöbb Emmy-jelölést

A tévécsatornák közül az HBO és az HBO Max gyűjtötte a legtöbb, 130 jelölést kedden az amerikai televíziós akadémia Emmy-díjaira.


Pinczés-Pressing Ádám, az HBO Magyarország sajtófőnökének elmondása alapján

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy színes és változatos tartalmainkat a szakma is elismeri.

Magyar idő szerint kedden este ugyanis több elismerő jelölés mellett Rév Marcellt Emmy-díjra jelölték az Eufória című amerikai HBO-sorozat operatőreként.

A 130 jelölés az HBO és az HBO MAX számára megerősíti, hogy jó úton haladunk

– fogalmazott Pinczés-Pressing.

Rév Marcellt az Eufória sorozat Tönkretehetlek (Trouble Don't Last Always) című epizódjáért jelölték a díjra, amelyet 2020 decemberében adtak le.

Az Eufóriát ezenkívül két másik kategóriában (smink és jelmez) is jelölték a díjra.

Rév Marcell kategóriájának többi jelöltje a Bridgerton, a Lovecraft Country, a Perry Mason, a Korona, a Mandalorian és Az Esernyő Akadémia egy-egy epizódja.

Az Eufória eddig összesen 9 jelöléssel és három Emmy-díjjal büszkélkedhet: 2020-ban megkapta a legjobb kortárs smink, a legjobb eredeti zene és dalszöveg, valamint a legjobb női főszereplő, dráma sorozatban kategóriák szobrait.

Az amerikai televíziós akadémia Emmy-díjaira A korona és a Mandalorian kapta a legtöbb, 24-24 jelölést kedden. A tévécsatornák közül az HBO és az HBO Max gyűjtötte a legtöbb, 130 jelölést, a Netflix 129 jelöléssel második helyre szorult.

A legjobb drámasorozat-kategóriában a brit uralkodóházról szóló A korona mellett a Bridgerton, A fiúk, A szolgálólány meséje, a Lovecraft Country, a The Mandalorian, A póz és a Rólunk szól esélyes a legrangosabb tévés díjra.

A vígjátéksorozatok mezőnyében pedig a Ted Lasso, a Feketék fehéren, a Cobra Kai, az Emily Párizsban, a Hacks, A Kominsky-módszer, a PEN15 vagy A légikísérő kaphat díjat.

A limitált epizódszámú szériák között a Kate Winslettel forgatott Easttowni rejtélyek, A vezércsel, a WandaVison, a The Underground Rairoad és az I May Destroy You versenyez az Emmy-díjért.

A színészi kategóriákban mások mellett Kaley Cuoco (A légikísérő), Tracee Ellis Rodd (Feketék fehéren), William H. Macy (Shameless - Szégyentelenek), Emma Corin (A korona), Jurnee Smollett (Lovecraft Country), Kate Winslet (Easttowni rejtélyek) és Jason Sudeikis (Ted Lasso) is jelölt lett.

Az Emmy-díjakat szeptember 10-én adják át, a műsort a CBS televízió közvetíti élőben egy színházból. A rendezvényen korlátozott számú közönség mellett a jelöltek vehetnek majd részt.

(Forrás: MTI)


A figyelmetekbe ajánljuk