Egy ember a távírányítón kapcsolja be a Netflixet.

A Netflix elképesztő mennyiségű pénzt kereshet legújabb újításával

Nagyon úgy tűnik, hogy a Netflix megunta az account csere-berét.


A Netflix már évek óta tudja, hogy előfizetőinek egy jó része megosztja jelszavát olyan emberekkel, akik nem a saját háztartásukban élnek.

Nos, nagyon úgy tűnik, hogy a vállalat leszámol ezzel a gyakorlattal, és hamarosan megköveteli az előfizetőktől, hogy további háztartások számára további díjat fizessenek a streaming folytatásáért.

Mindez igaz lehet, de a Netflix körülbelül egy évvel ezelőtt kezdte meg a jelszómegosztás korlátozott mértékű tesztelését, és a múlt héten bejelentette, hogy folytatja a teszteket Chilében, Costa Ricában és Peruban.

Úgy tűnik, a tervben szerepel majd az a lehetőség, miszerint az előfizetők minden egyes nem háztartási tag után további 2-3 dollárt fizessenek havonta a meglévő havidíjukhoz képest. A Cowen & Co. elemzői végeztek egy gyors számítást, és azt találták, hogy ha a Netflix a háztartáson kívüli hozzáférés engedélyezéséért járó plusz díjakat is érvényesíti, akkor évente nagyjából 1,6 milliárd dollárt kereshet.

A Cowen & Co. becslései szerint a jelszavakat megosztó előfizetők nagyjából fele a kisebb pluszdíj mellett dönt, míg a másik fele saját, külön fizetős fiókra fog váltani. A kiegészítő díj előnyös lenne a családok számára, akik megosztják a jelszavakat a gyerekeik számára, akik esetleg különböző háztartásokban töltik az időt.

A Cowen & Co. számításai alapján az amerikai Netflix-háztartások nagyjából 10%-ában van nem fizető-fehasználó.

A jelszómegosztás pénzzé tételére való törekvés valószínűleg a streamingszolgáltatók stagnáló növekedésének és az HBO Max, a Paramount+, a Peacock és a Disney+ növekvő konkurenciájának köszönhető.

Forrás: Slash Film


A figyelmetekbe ajánljuk