Magyar startup: filmek segítségével tanulj meg angolul

A Skeebdonak köszönhetően több mint 200 ezer filmmel és sorozattal tanulhatunk könnyedén angolul, mindezt interaktív módon.


A Skeebdo ötletgazdája Faragó Ákos, aki már közel 15 éve szerette volna megvalósítani vállalkozását, végül nem olyan régen két üzlettársával vágott bele tervébe, hogy megvalósítsák álomvállalkozásukat.

„Nagyon-nagyon sokat néztünk filmeket gyerekkorunktól kezdve, szülői hatásra mindent angolul. A filmekben elég sok idegen szó merül fel, Ákos ezeket kiszótározta. Amikor éppen üres útja volt, a villamoson utazott haza, akkor tanulta őket. A baj csak az volt, hogy nagy volt az időbeli különbség: filmnézés este, szótanulás másnap és már azt sem tudod, mi volt a szavak kontextusa"

– mesélte Bálint, Ákos bátyja, aki szintén a startup társalapítója .

Legfőbb céljuk, hogy a nyelvtanulók ne feszüljenek rá a tanulásra és ne magoljanak, ezáltal hatékonyabbá és élvezetesebbé tegyék a szótanulást. Hiszen, aki tanult idegen nyelvet tudhatja, a szavak memorizálása a legmostohább ebben a folyamatban.

A két hónapja indult alkalmazás ios-en és Androidon is elérhető, több mint 200 ezer filmmel és sorozattal, melyek 40 ezer egyedi szót és kifejezést tartalmaznak. Így azoknak, akiknek szükséges az angoljuk felfrissítése remek lehetőség lehet a tanulásra.

(corvinusonline.blog.)

A figyelmetekbe ajánljuk