Egy piros Lamborghini.

Ezért kell éveket várni egy új Lamborghinire

A potenciális vevőknek akár 19 hónapig tartó, gyötrelmesen hosszú várakozási idővel kell szembenézniük, ha Lamborghinit szeretnének vásárolni.


Az olasz autógyártó vezérigazgatója megerősítette, hogy 2022 lehet a vállalat eddigi legnyereségesebb éve, köszönhetően a túlcsorduló rendelésállománynak. A vállalkozások világszerte túlzott óvatosságot tanúsítanak a tartós recessziós félelmek és a növekvő gazdasági bizonytalanságok miatt, de úgy tűnik, hogy az autóipar felső szegmensét ez a probléma nem érinti.

A Lamborghinik iránti kereslet az elmúlt hónapokban az egekbe szökött, az idén áprilisi 12 hónapról jelenleg 19 hónapra nőtt. A Lamborghinikre jellemző várakozási idő a világjárvány előtt hat-kilenc hónap volt.

Ez is érdekelhet: Sosem adtak még el annyi Lamborghinit, mint 2021-ben

A kereslet erőteljes növekedésének köszönhetően a céget birtokló Volkswagen-csoport állítólag azt tervezi, hogy a Lamborghinit bevezeti a Frankfurti Értéktőzsdén. A Lamborghini tőzsdei bevezetésére a következő 18 hónapon belül kerülhet sor, és várhatóan 15 milliárd euró (kb. 6000 milliárd forint) körüli értéket fog elérni. Az Urus szuper SUV az egyik legnagyobb mértékben járult hozzá a vállalat kiemelkedő teljesítményéhez, ami aligha meglepő, hiszen a cég eladásainak 61 százalékát adja a szóban forgó modell.

Még júniusban jelentette be a Lamborghini, hogy rövid négy év alatt több mint 20 000 darabot gyártott az Urusból, és minden egymást követő évben új értékesítési rekordot állított fel.

Az Urus iránti erős kereslet mellett a Lamborghini növekvő jövedelmezősége a különleges szériamodellek iránti érdeklődésnek és a magasabb szintű személyre szabhatóság iránti keresletnek is tulajdonítható.

A vállalat zászlóshajó szupersportkocsija, az Aventador nemrég ért a gyártásának a végére, és az utódja csak leghamarabb jövő év végén várható, ami tovább növelheti a már így is rendkívül húzós várakozási időt. Bár a vállalat javított a termelési arányán, ez nem biztos, hogy elegendőnek bizonyul az egekbe szökő kereslet kielégítésére és a várakozási idő csökkentésére.

Forrás: Luxury Launches

A figyelmetekbe ajánljuk