Egy kék színű Chevrolet Chevelle Malibu

Nem szokatlan, hogy egy klasszikus autót feljavítanak a restaurálás során, de ezt az 1964-es Chevrolet Chevelle Chevelle Malibu SS restomodot - amely most került forgalomba - teljesen új szintre emelték.


Az RK Motors által az észak-karolinai Charlotte-ban értékesített gyönyörű cirkáló talán izomautóként kezdte az életét, de most már több közös vonása van egy Lamborghini Huracánnal, mint egy régimódi Ford Mustanggal. A motorháztető alatt ugyanis egy új, az eredetinél majdnem négyszer erősebb motor lapul – írja a RobbReport.

Az ezüst Malibu SS abszurd teljesítménye nem egy, hanem két felújításnak köszönhető. Az első, amelyet a Roadster Shop felügyelt, igazi szépséggé varázsolta az autót, míg a második, amelyért a Kindig It Design felelt, egy fenevaddá változtatta. Utóbbi során az autót egy 6,2 literes LS3 V8-as duplaturbós motorral szerelték fel, amelyet egyedi szelepfedéllel és teljesen bevont fejcsövekkel, valamint hideglevegő-beömlővel frissítettek fel.

Egy Finish Line négyfokozatú automata sebességváltóval párosítva - amely az erőt a hátsó tengelyre küldi, ahogyan ez minden igazi izomautónál lenni szokott -, az erőgép elképesztő 1140 lóerőt képes kifejteni. Az összehasonlítás kedvéért: a Chevelle Malibu SS eredetileg egy 5,4 literes V8-as motorral volt szerelve, amely 300 lóerős volt. Teljesítményszámokat nem közöltek, de nem nagy kunszt arra következtetni, hogy a restomod jelentősen gyorsabb az eredetinél.

Az egyéb mechanikai módosítások közé tartozik a Roadster Shop Fast Track futómű, állítható Penske versenycsillapítókkal, fogasléces kormányművel és egyedi kipufogórendszerrel. A sebesség és az izmok mellett négykerekű tárcsafékek is rendelkezésre állnak, 14 colos forgórészekkel és Wilwood hatdugattyús féknyergekkel. Egy ilyen erős autóban sosem lehetsz eléggé biztonságban.

Az autó külseje sem kevésbé lenyűgöző. Az eredeti restaurálás során a klasszikus modellt ragyogó ezüstszínűre festették és egyedi kék bőrbelsővel és bukókerettel látták el. A 18 és 20 colos Forgeline felniken gördülő kupé tényleg nem semmi, a Motortrend Bitchin' Rides című tévéműsorában is szerepelt.

Ahogy azt már sejthette, az ezüst Malibu SS nem lesz olcsó. Az RK Motors jelenleg 197 900 dollárért kínálja. De figyelembe véve a külső megjelenését és a motorháztető alatt rejlő erőt, biztosak vagyunk benne, hogy legalább egy izomautó-rajongó gyorsan lecsap rá.

A figyelmetekbe ajánljuk