Lamborghini Countach
Courtesy of Automobili Lamborghini S.p.A

Először látták az utcán a Lamborghini új szuperautóját

Az új Lamborghini Countach-ot alig néhány hónappal azután látták, hogy a márka bejelentette, hogy feltámasztja a leghíresebb modelljét.

A hétvégén Varryx , az autókkal foglalkozó youtuber töltötte fel csatornájára az első felvételeket, amelyeken a Countach LPI 800-4 közúton közlekedik. A csatorna szerint több hétig próbálta becserkészni a nyolcvanas évek újgenerációs luxusautóját. Az augusztusi debütálása óta egyébként ez az első felbukkanása a modellnek, és minden jel arra utal, hogy a limitált szériás jármű már jövőre a piacra került.

A Varryx felvételein egy ragyogó fehér Countach látható – amely lehet, hogy prototípus, de az is lehet, hogy nem –, amint kilép a kapun, amiről csak feltételezni lehet, hogy a Lamborghini egyik gyártóüzeme (a videó leírása szűkszavúan fogalmaz).

A videó rövidsége ellenére látható, milyen gyorsan beindul az autó, és valóban hallani a villamosított hajtáslánc zümmögését is.

Ahogy a Robb Report írja, az új Countach az egyik legtöbbet emlegetett szuperautó az utóbbi időkben, mióta az idei Monterey Car Week eseményén bemutatták.

Könnyű megérteni, hogy miért.

Dinamikus stílusán kívül a jármű – amely a márka első sorozatgyártású hibridjén, a 819 lóerős Sián alapul – egy 6,5 literes V-12-es motort párosít, amely 769 lóerő önmagában és egy villanymotort, amelyet a Lamborghini 48 voltos szuperkondenzátora hajt. Utóbbi még 34 lóerőt ad az autóhoz.

A hétfokozatú automata sebességváltóval és négykerék-meghajtással rendelkező Countach LPI 800-4 így összesen 803 lóerős lesz, és 2,8 másodperc alatt képes nulláról 100 km/órás sebességre gyorsulna. az autót. A végsebessége pedig 355 km/óra.

Mindennek ellenére a 2,64 millió dolláros, azaz majd 800 millió forintos autót rengeteg vita övezi. Sokakat megdöbbentett a Siánnal való átfedés miatt, egyesek pedig azzal vádolják a márkát, hogy a Countach hírnevével kereskedik, hogy pénzt keressen.

Még a Countach eredeti tervezője, Marcello Gandini is hangot adott nemtetszésének, aki személyesen nem is hagyta jóvá a modellt.

Ettől függetlenül a videó azt sugallja, hogy a 112 darab új Countach gyártása hamarosan elkezdődék, és az új tulajdonosokat minden bizonnyal nem fogja zavarni a kritika.


Related Articles Around the Web
A figyelmetekbe ajánljuk