Lehúzza a rolót a Jégkorszak-filmeket gyártó stúdió

A sorsa igazából abban a pillanatban meg volt már pecsételve, amikor a Disney-hez került a 20th Century Fox felvásárlásának részeként.


Amikor 2019-ben a Disney felvásárolta a 20th Century Foxot, nagyjából sejthető volt, hogy nem sokáig fogja húzni valószínűleg a Blue Sky Media. A Jégkorszak-szériáról és a Rió-filmekről ismert animációs cég, ami a felvásárlásig a Fox tulajdona volt, ugyanis egy harmadik animációs stúdió lett volna a Disney-n belül. Vannak a cég saját animációs csapata, akik a Jégvarázst is csinálták például, ott a Pixar, amit szintén felvásároltak évekkel ezelőtt.

A Blue Sky Media viszont nem volt akkora tényező a felvásárlásnál, mint a Pixar, így várható volt, hogy nem fogja túlélni az összeolvadást. Ez most lett végleges, a Disney ugyanis hivatalosan is bejelentette, hogy megszűnik létezni, 450 dolgozót munka nélkül hagyva. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lesz több Jégkorszak. Jelezték, a jogokat a filmjeikhez továbbra is használnák, a Disney+-ra érkezni is fog egy Jégkorszak-sorozat.

A döntés viszont érinti a Blu Sky előkészületben vagy éppen már gyártásban levő produkcióit is, beleértve a Nimonát, ami már készült és 10 hónapra volt attól, hogy teljesen kész legyen. Minden bejelentett cím kuka. Szóval a Kémesítve a legutolsó filmjük, azzal búcsúznak örökre a filmipartól.

(Forrás: Hollywood Reporter)


A figyelmetekbe ajánljuk