internet telefon

A gyerekeket fegyelmezte volna, az egész városban lekapcsolta az internetet

Nem újdonság, hogy a gyerekek manapság túl sok időt töltenek a képernyő előtt. Ezt elégelte meg egy franciaországi férfi, aki annak érdekében, hogy a gyerekeit offline állapotba hozza, véletlenül lekapcsolta az egész város internetét. Mindezért akár hat hónap börtönbüntetés is várhat rá az üzemzavar miatt.


A meg nem nevezett apuka egy több hullámsávos zavaró készülékkel próbálta megszakítani az internetkapcsolatot a Messanges városában lévő házában, írja a Gizmodo. Ezek a zavarók szinte mindenhol illegálisak: nevében is benne van, működése zavarja a távközlési jeleket, és így elfojtják a kapcsolatot.

A szóban forgó apa abban a reményben vetette be az eszközt, hogy a közösségi médiafüggő gyermekeit kiszakítja a készülékek fogságából. A férfi csak éjszaka, éjfél és hajnali 3 óra között akarta elvágni a kapcsolatot a háza felé – valószínűleg azért, hogy a gyerekei letegyék a telefonokat, és lefeküdjenek aludni.

A férfi szerencsétlenségére a zavaró elég erős volt ahhoz, hogy ne csak a saját házához, hanem – tudtán kívül – rengeteg más környékbeli lakás összeköttetését is elvágja. A szomszédai végül elkezdték jelenteni a megszakadásokat, ami után a hatóságok kénytelen voltak kivizsgálni a dolgot.

Ezután jogi eljárást is indítottak ellene. A férfi most hat hónapig terjedő börtönbüntetésre és 30 ezer eurós pénzbírságra számíthat.

A figyelmetekbe ajánljuk