Egy Instagram-logó.

Egy hatalmas hiba miatt perli az Instagramot ez a 13 éves kislány

Egy Floridában élő édesanya a 13 éves lánya nevében perli az Instagramot, mivel a gyerekét tévesen tartották fogva egy fiatalkorúaknak kialakított börtönben 14 napon keresztül.

A sajnálatos incidensre azután került sor, hogy egy, a 13 éves Nia Whims nevével és adataival ellátott Instagram-fiókról olyan üzeneteket küldtek a lány iskolájának, amelyekben robbantással, illetve a tanárok és a diákok megölésével fenyegetőztek – írja a Haszon Magazin.

A rendőrök azonban kiderítették, hogy az üzeneteket nem Whims küldte, hanem az egyik iskolatársa, akinek csak a monogramját hozták nyilvánosságra (M.S.).

A valódi tettes a kislány személyes adatait használva létrehozott egy e-mail fiókot, amely segítségével több Instagram-accountot is létesített Whims nevében. Ezek után fenyegető üzeneteket küldött saját magának és az iskola diákjainak, hogy besározza az áldozatot.

Nia Whims édesanyja érthető módon rendkívül felháborodott az eset miatt. A hölgy beperelte az iskolát, az Instagramot és platformot birtokló Meta nevű vállalatot is, de még a helyi rendőrség ellen is eljárást akar indítani. Véleménye szerint egy egyszerű IP cím-lekérdezéssel könnyedén meg lehetett volna oldani a problémát, amelyre egyébként a hatóságok is rájöttek, csak valamiért 14 napot kellett várni erre a pofonegyszerű megoldásra.

Az anyuka szerint a platform és a rendőrség hanyagsága komoly érzelmi károkat okozott a kislánynak, illetve súlyosan megsértették az állampolgári jogait is.

Eleinte teljesen elveszettnek éreztem magam a helyzettel kapcsolatban. Nagyon félelmetes élmény volt

– nyilatkozta Nia Whims, akit bilincsben vittek el a rendőrök.

Édesanyja a periratban azt is kifejtette, hogy pár nappal az incidens előtt kiiratta a gyerekét a szóban forgó iskolából, mivel a kislányát rendszeresen zaklatták a többiek, amit többször is jeleztek az intézmények, de a vezetés nem tett érdemi lépéseket Whims védelme érdekében.

M. S.-t a hatóságok őrizetbe vették, a család 30 ezer dolláros kártérítést követel (plusz az ügyvédi díjakat).

A figyelmetekbe ajánljuk